Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu"

Proiecte europene/internaționale

Proiecte europene derulate în școala noastră în anul școlar 2017-2018:

Proiectul Erasmus+ 2017-1-RO01-KA101-036904

„Școala incluzivă – o școală pentru fiecare” 

Programul ECO-ȘCOALA” 

Proiectul „Mănâncă responsabil”

Proiecte eTwinning

AstroArts

Ziua Europeană a Limbilor

Ziua Ștafetei

Europe Code Week/ Hour of Code

All Digital Week

Eco-eficient

Ziua Învățării Nonformale

Campania Globală pentru Educaţie – ediţia 2018

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Sub sloganul ”Respectați-vă promisiunile: asigurați educație incluzivă și de calitate pentru toți copiii!”, ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație își propune să atragă atenția guvernelor și liderilor din întreaga lume asupra faptului că o educație publică de calitate și incluzivă reprezintă o premisă absolut necesară pentru orice sistem democratic.

Toate statele lumii și-au asumat obligația ”de a asigura o educație incluzivă și echitabilă și a promova învățarea pe tot parcursul vieții pentru toți” – (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Națiunilor Unite), iar cetățenii și societatea civilă joacă un rol esențial în a reaminti comunității internaționale că trebuie să-și respecte această promisiune și să remedieze criza cu care se confruntă educația în întreaga lume.

Atunci când se promovează realizarea Obiectivului 4 de Dezvoltare Durabilă, ar trebui să se promoveze realizarea sa în totalitate, astfel încât dreptul la educație să fie garantat tuturor, iar grupurile marginalizate să beneficieze de atenția de care au nevoie și să aibă un important cuvânt de spus.

Pentru ca fiecare copil din România să se bucure de accesul la o educație publică de calitate, incluzivă și gratuită şi să beneficieze de șanse egale la o educație de calitate, participanții la ediția din acest an a Campaniei Globale pentru Educație solicită autorităților române:

  1. Îmbunătățirea finanțării educației: creșterea alocărilor pentru educație, astfel încât finanțarea să fie cu adevărat suficientă pentru a asigura condiții normale de educație pentru toți copiii și pentru a reduce dezavantajele cu care se confruntă copiii din grupuri vulnerabile.
  2. Extinderea serviciilor de tip ”Școala după școală” și asigurarea accesului gratuit la aceste servicii pentru copiii vulnerabili.
  3. Asigurarea unei formări adecvate și a unui sprijin real pentru cadrele didactice, în vederea promovării educației incluzive.

Şcoala noastră se alătură Campaniei Globale pentru Educaţie în perioada 7 – 13 mai 2018, prin organizarea şi desfăşurarea unor activități de informare și sensibilizare a copiilor și, pe cât posibil, a celorlalți parteneri educaționali cu privire la importanța educației și gravitatea neparticipării la educație a copiilor din România.

Voluntar Salvaţi Copiii România,

Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura