Hour of Code – decembrie 2017

Ora de programare este un eveniment global ce se desfășoară în fiecare an în luna decembrie.

Anul acesta, elevii claselor 6A, 6B, 6C au făcut activități ce conțin elemente de programare (bucle, decizii), iar elevii claselor 7A, 7B, 7C  au folosit resursele code.org pentru activități cu roboți. Pentru cei mici din clasele 5A, 5B a fost plăcut și interesant să intre în tainele programării cu Minecraft.

Ora de programare s-a desfășurat în laboratorul de informatică al școlii, elevii fiind îndrumați de doamna profesoară Penu Ionela.

Elevii claselor 4B și 4C însoțiți de învățătorii lor, Grigorică Gheorghe și Lazăr Luminița, au intrat în lumea programării sub îndrumarea doamnei informatician Mirică Natalia. Activitatea preferată de ei a fost folosirea liniilor de cod pentru Minecraft.

Europe Code Week – octombrie 2017

Săptămâna Europeană a Programării  a fost sărbătorită și anul acesta școlar în Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” prin lecții de Scratch și prin lecții de programare într-un limbaj nou pentru elevii noștri: Python.

Lecțiile s-au desfășurat în laboratorul de informatică al școlii, sub atenta îndrumare a doamnei profesoare Penu Ionela.