Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu"

Ziua Învățării Nonformale

Ziua Învățării Nonformale  2017 continuă tradiția lansată de Ziua Educației Nonformale, tradiție la care s-a raliat și școala noastră în anii școlari 2014-2015 și 2015-2016.

Anul acesta am sărbătorit Ziua Învățării Nonformale în săptămâna 13-19 noiembrie 2017, sub numele „Învățăm jucându-ne, ne jucăm învățând”

Au fost nonformali elevi din clasele PB, 1A, 1C, 2C, 3B, 4C, 5B, 6B, 7A, 8A alături de profesorii lor, Roșca Mariana, Tăbăcaru Laura, Perju Nicoleta-Gina, Simionescu Marinela, Morun Valentina, Lazăr Luminița, Călugăru Viorica, Cortojan Viorica, Buruiană Gina, Tobiaș Silvia-Daniela și Vasile Mihai.

PB și 1C – biblioteca vie

Vineri, 17 noiembrie 2017, o parte din copiii clasei I C au făcut o vizită Clasei Pregătitoare B, prilej de aducere-aminte despre cum se simțeau și ei, când erau mai mici cu  un an… Copiii s-au ”plimbat” împreună  printre poezii, enciclopedii, povești sau jocuri de calculator dar și multe altele, citind șoptit sau încrezători, pătrunși  de responsabilitate dar și încântați de rolul   de a fi  „Cărți vii” 🙂
Legătura s-a creat instantaneu între suflete minunate de copii…iar cei mici doresc să ne întoarcă vizita cât de curând. Noi îi așteptăm cu drag!

Profesor învățământ primar, Perju Nicoleta-Gina

1A – animație socio-educativă

Elevii clasei 1A au participat la activitatea cu tema „Banii şi viaţa oamenilor. Trocul” în cadrul programului de educaţie financiară implementat la nivelul şcolii. Astfel, ei au aflat că în trecut, cu mult timp în urmă oamenii nu foloseau banii. Aceştia schimbau produsele lor cu alte produse de care aveau nevoie. A apărut, astfel, cea mai simplă formă de comerţ şi anume schimbul de mărfuri în natură sau trocul. Trocul a funcţionat până când oamenii au ales o nouă marfă numită bani pe care au folosit-o ca mijloc de plată şi schimb. In partea a doua a activităţii, elevii au exersat în perechi şi pe grupe rolurile specifice unui schimb în natură şi au găsit soluţii la situaţiile practice create prin intermediul jocului.

Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

2C – expoziție vie

Clasa a II-a C a sărbătorit Ziua Învățării Nonformale printr-o vizitaăla Grădina Botanică. Acolo am observat cu multă curiozitate și atenție expozițiile permanente dar și pe cea temporară „Roadele pământului toamnei, fructe și semințe.”  Pentru copii a  fost o plăcere chiar și plimbarea prin grădină deoarece vremea a fost perfectă pentru așa ceva.  Ca să ne credeți pe cuvânt anexez și fotografii. Pe curând! 

Profesor învățământ primar, Simionescu Marinela

3B – expoziție vie

Sărbătorind ZÎN am cochetat cu semințele decorând fructe și legume de sezon. Elevii au identificat culorile corespunzătoare fiecărui fruct și legumă, asociind apoi cu semințele ce au decorat coșul cu legume și fructe. Deviza noastră este ”Creează ca un zeu, comandă ca un rege, lucrează ca un sclav!” Urmând acest îndemn elevii clasei a III-a B au fost minidesigneri folosind elemente din natură. Au creat în atelierul creativității tablouri miraculoase ale toamnei.

Profesor învățământ primar, Morun Valentina

4C – laborator mass-media

Clasa a IV-a C s-a transformat pentru o zi într-un laborator mass-media, elevii lucrând pe echipe mesaje cu privire la drepturile omului, din punct de vedere al promovării în mass-media: televiziune, radio, revista.

Profesor învățământ primar, Lazăr Luminița

Educatia Media

5B – expoziție vie

Clasa a V-a B a participat la o activitate nonformală despre grădina de legume. Elevii au studiat biotopul și biocenoza acestui ecosistem antropizat. Activitatea s-a încheiat cu o activitate practică „SALATA DE LEGUME”, moment în care elevii au utilizat achizițiile din domeniul biologiei în viața de zi cu zi.

Profesor, Călugăru Viorica

6B – debate

Elevii clasei a-VI-a B au participat la o dezbatere cu tema ,,De ce să fim toleranți“. Elevii împărțiți în două echipe au adus argumente pro și contra în legătură cu tema dată. Activitatea a oferit elevilor posibilitatea să vorbească, să se asculte unii pe alții și să caute alternative pentru intoleranță. Prof. Cortojan Viorica, având rolul de arbitru, a coordonat dezbaterea.

7A – expoziție vie

Ziua Învățării Nonformale ne-a  adus întrebări diverse : în ce zonă geografică este țara noastră, ce alimente consumăm și cât, ce legume și fructe cultivăm în țara noastră, ce animale și păsări trăiesc la noi, dar în alte țări? Elevii au confecționat o hartă a fructelor și legumelor, o hartă a păsărilor și animalelor sălbatice de pe Terra si minți agere au scris  mesaje de bune practici  pe imaginea palmele lor pe carton.

Profesor, Buruiană Gina

7A – biblioteca vie

Elevii clasei a VII-a A au fost nonformali pentru o oră în care 4 dintre ei au fost cărți vii pe care ceilalți le-au împrumutat, după ce le-au răsfoit. Cărțile au fost diverse, ca și copiii ce le-au întrupat. Valentina a fost „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă, Daria a fost „Singur pe lume” de Hector Malot, Bianca a fost „Minunea” de R.J. Palacio, iar Matei a avut succes cu „Unchiul Andi detectivul și nepoții săi” de Vlad Mușatescu.

Profesor, Tobiaș Silvia-Daniela

8A – animație socio-educativă

Elevii clasei a a VIII-a A s-au jucat, au dansat și au exersat diverse roluri  pe care un tânăr le poate avea în societate. Printr-o dramatizare, elevii au constatat cât de greu este să fii părinte și să spui cuvintele potrivite în orice situație. Prin dans, au descătușat energia și au dezvăluit o atitudine pozitivă ce înfrumusețează vârsta.

Profesor, Vasile Mihai