Proiecte Comenius

Eco-Școala

Proiect scolar cu colaborare internationala “Todd’s Project” la care participa elevii scolii noastre indrumati de d-na profesoara Dana Katler.

Pentru a viziona activitatile si rezultatele obtinute pana in prezent, clic aici.

Parteneriatul cu colegiul din Pessac, Franta

a fost reluat in acest an scolar, mai intai printr-o sustinuta corespondenta intre profesorii coordonatori (Cristina Gliga si Georgiana Munteanu) si intre elevii a doua clase din scolile partenere; la inceputul lunii mai 2012 ne-am bucurat sa primim grupul de 13 elevi si 2 profesoare care au petrecut a saptamana placuta, presarata de activitati educative, de cunoastere a specificului cultural romanesc; faptul ca oaspetii francezi au fost gazduiti in familii a permis o mai mare apropiere si prietenie cu copiii gazda. 

Parintilor, copiilor si cadrelor didactice: multumiri pentru grija deosebita fata de musafiri, pentru ajutorul in realizarea activitatilor planificate, pentru succesul deplin al acestei etape din proiect. Familiile gazda: prof. Moraru Maria (pentru cele doua doamne profesoare din Franta), Maxim – 4B; Badescu – 4C; Stefan, Mierloiu, Stratulat, Stancu, Ioan – 5B; Dorus, Doroftei, Mehedinti, Anghelescu – 6B; Butuc – 6C.       Profesorii coordonatori si activ implicati: Georgiana Munteanu, Silvia Tobias, Maria Moraru, Hutanu Ana (director), Strat Adriana (director adjunct).

 

x x x

Proiect ePals cu Franta

Clasa 5B sub indrumarea prof. G.Munteanu a inceput un proiect bilateral cu o clasa de aceeasi varsta din Franta, regiunea Normandia, localitatea Le Beny Bocage. Profesoara de limba engleza din acea scoala, Anne Morin ne-a trimis cateva carti postale illustrate din Normandia si ne-a dat cateva informatii despre istoria si geografia Normandiei. Elevii implicati in proiect vor coresponda lunar cu noii lor prieteni.

                       
30 decembrie 2011 – am primit scrisorile din partea copiilor francezi, cu descrierea fiecaruia pentru ca partenerii lor romani sa-i recunoasca in fotografiile trimise. Asa vor face si elevii nostri in urmatoarea corespondenta trimisa. Este jocul propus de profesoara Anne Morin.

 

 x x x

Parteneriat şcolar româno-francez:                                                                          College Jeanne d’Arc-Assomption, Pessac – Şcoala Gimnazială nr. 2 Galaţi

Oraşul nostru, Galaţi, este înfrăţit cu oraşul Pessac (Bordeaux) din Franţa.  Această relaţie s-a născut imediat după revolutie când cetăţenii francezi au colectat şi adus la Galaţi multe ajutoare materiale, dar şi culturale.

Incepând din anul şcolar 2009-2010 şcoala noastră are parteneriat cu Colegiul Jeanne d’Arc – Assomption din Pessac; atunci, un grup de elevi din cele două instituţii de învăţământ s-au cunoscut prin intermediul corespondenţei clasice sau prin e-mail; s-au realizat vizite reciproce în cadrul cărora aceşti copii şi cadrele didactice implicate în proiectul de parteneriat s-au cunoscut mai bine şi s-au împrietenit.

Iată că anul acesta ambele şcoli dorim să continuăm parteneriatul implicând elevii dornici să-şi facă prieteni în Franţa, folosind engleza ca limbă de comunicare.

Profesor Georgiana Munteanu – Responsabil Proiecte Europene

 

Octombrie 2011 – Scrisoare şi salutări din Pessac:

“Împreună cu doamna profesoară Munteanu dorim să reînnoim  experienţa de schimb/ înfrăţire cu elevi de la Scoala Gimnaziala no 2 din Galaţi si cu elevii de a 6a ( 5ème) a căror dirigintă sunt anul acesta la Collège Jeanne d’Arc Assomption la Pessac în Franţa.
Prima experienţa de genul acesta am avut-o acum doi ani, în 2009, cînd un grup de elevi de 6e, 5e, 4e si 3e ( eh da, în Franţa, clasele sunt în ordine descrescătoare!) au fost primiţi de familii galatene a căror copii erau la Scoala Gimanziala no 2. Graţie doamnelor profesoare Călin si Munteanu si în special a doamnei directoare Moraru si întregii sale familii, primirea a fost foarte agreabila si de ne-uitat. Nu uităm desigur participarea entuziasta a famililor care au făcut tot posibilul ca aceasta experienţa sa fie reuşită.  Un timp mai tîrziu, a fost rindul “pessac – chezilor” sa îi primească pe galateni si sperăm ca familiile franceze au fost la înălţime. Aceste călătorii ai fost nişte ocazii deosebite pentru adolescenţii noştri de a descoperi modul de viaţa a unor vecini europeni si de a descoperi locuri emblematice: muzeul de Istorie din Galati, Gradina Botanica, Delta Dunarii, etc. in Romania, Duna lui Pyla pe malul oceanului Atlantic, Bordeaux-ul istoric, zona viticola Saint Emilion, etc. in Franta. Dar, mai presus de orice, as spune ca aceste călătorii au fost ocazia de a trece dincolo de prejudecăţi si clişee care mai pot exista între naţiunile europene.
Anul acesta, cum a fost cazul si acum doi ani, avem sprijinul nepreţuit al Comitetului de înfrăţire Galati Pessac. Acest comitet este ataşat primariilor respective. Profit de aceasta ocazie pentru mulţumi încă o data de eforturile lor de a ne ajuta la organizarea proiectului nostru şcolar d-lui viceprimar Cristea cît si doamnelor Eyssautier (preşedinta comitetului Galaţi de la Pessac) si Haurie (preşedinta tuturor comitetelor de înfrăţire la Pessac).
Vom începe deci cu o corespondenţa în engleza dar si în franceză . În ceea ce priveşte elevii francezi, întreaga clasa de 5e Rome va coresponda cu elevi români.
Am convingerea că acest proiect va avea mult succes şi că elevii noştri vor fi şi mai sensibili la importanţa valorilor europene.
Salutări de la Pessac.

Cristina GLIGA
profesoara de engleza –
Jeanne d’Arc Assomption
1 Place des droits de l’homme et du citoyen
33600 PESSAC “