28-29 aprilie 2016 – ESA Robotics Workshop

LA workshop-ul de robotică, desfășurat la sediul Agenției Spațiale Europene (ESA) din Redu, Belgia, au participat 23 de profesori de științe din țări membre ESA: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia.

Școala noastră a fost reprezentată de doamna profesoară Tobiaș Silvia-Daniela, care pe parcursul celor două zile, a învățat să construiască și să programeze mașinuțe (rover) capabile să se deplaseze pe Marte, să măsoare temperatura și să verifice existența apei pe Marte, să transmită și să recepționeze mesaje de pe Pământ. Toate acestea au fost realizate cu ajutorul Lego Mindstorms. Pentru realizarea sarcinilor de lucru, profesorii au lucrat în echipe de câte doi-trei, din echipa noastră făcând parte un profesor din Spania și unul din Suedia.

În cadrul vizitei la Euro Space Center, am intrat în interiorul Stației Spațiale Internaționale, reprodusă la scară natural, în interiorul unui simulator de zbor sau în sala de control a zborurilor spațiale europene. Unii dintre noi au experimentat mersul pe Lună, alții mersul pe Marte, iar cei mai curajoși au experimentat intrarea unei capsule spațiale în atmosfera Pământului, la întoarcerea dintr-o misiune pe Stația Spațială Europeană.

7-13 decembrie 2015 – Hour of Code

HourOfCode_logo_RGB

12-16 octombrie 2015 – Europe Code Week

codeweekeu

9 octombrie 2015 – Ziua Educației Nonformale

ZEN.jpg

26 septembrie 2015 – Ziua Europeană a Limbilor

EDL-poster-2013new

21 septembrie 2015 – Eno Tree Planting Day

Logo2

Eco-Școala

Mănâncă responsabil!

Odysseus Contest

Ziua Ștafetei

Proiecte eTwinning