29 septembrie 2018 – Seminarul CCDG

În cadrul seminarului național „Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător”, organizat în București de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie, școala noastră a obținut din nou Steagul Verde până în 2020, placheta și certificatul Eco-Școala.

Totodată, la finalul proiectului „Mănâncă responsabil!”, am obținut trofeul pentru rezultatele obținute în cadrul proiectului și locul 2 pentru Jurnalul Proiectului.

Felicitări și mulțumiri elevilor, părinților și colegilor noștri pentru implicare! Vă așteptăm alături de noi în derularea activităților eco din școala noastră!

Echipa Eco-Școala

21 septembrie 2018ENO TREE PLANTING DAY

CENTENARUL… FLORILOR DE TOAMNĂ” LA  ȘCOALA GIMNAZIALĂ „CONSTANTIN GH. MARINESCU” ȘI GRĂDINIȚA NR. 59

În fiecare an, pe 21 septembrie,  serbăm Ziua Internațională a Păcii. Această zi a fost sărbătorită pentru prima oară în 1982 și este dedicată păcii și în special absenței războiului și a violenței. În această zi, Clopotul Păcii sună, ca în fiecare an, la Sediul Naţiunilor Unite în numele păcii mondiale. Clopotul este turnat din monede donate de copiii de pe toate continentele, mai puţin din Africa,iar pe  inscripția de pe o parte se poate citi, „Trăiască pacea absolută în lume”. Statele membre ale Națiunilor Unite au adoptat în 2015,  17 Obiective de Dezvoltare Durabilă care acoperă o gamă largă de probleme, printre care sărăcia, foametea, sănătatea, educația, schimbările climatice, egalitatea, apa, energia, mediul și justiția socială.
Tema aleasă anul acesta  este:  Obiectivul 16 de dezvoltare durabilă – ”Pace, justiție și instituții puternice”, care solicită promovarea unei societăți pașnice și favorabile incluziunii, asigurarea accesului la justiție pentru toți și crearea unor instituții eficiente și responsabile la toate nivelurile.
Activitatea propusă a avut ca menire educarea elevilor noștri în spiritul valorilor naționale, formarea conștiinței civice, conștientizarea importanței protejării mediului și cooperarea.
Am ales ca zi de comemorare a 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România, ziua de 21 septembrie, tocmai pentru a-i apropia pe elevi cât mai mult de cunoașterea faptelor istorice naționale și mondiale, pentru a-i implica în activități de cooperare și voluntariat pentru mediu.
Toți elevii Școlii Gimnaziale ”Constantin Gh. Marinescu” Galați, dar și cei ai Grădiniței nr. 59 au adus ghivece de flori de toamnă și arbuști decorativi. Acestea au fost aranjate de către elevi în forma numărului 100 în curtea școlii, dar și a grădiniței, urmând culorile drapelului național.

Doamna director a vorbit elevilor despre însemnătatea Zilei Păcii, Centenarului Marii Uniri și importanța activităților de protecție a mediului.
Eleva Raluca S. din clasa a VIII-a le-a adresat câteva cuvinte colegilor despre importanța Marii Uniri.
Florile și arbuștii au fost plantate în curtea școlii și a grădiniței de către elevi îndrumați de cadrele didactice.

Considerăm că şi noi, cei mai mici dintre români, ştim să ne exprimăm în felul nostru recunoştinţa, respectul şi preţuirea faţă de mediu și față de eroii neamului.
De aceea, aceste activităţi ne dau şansa să demonstrăm încă o dată că suntem vrednicii urmaşi ai celor care au înfăptuit Marea Unire în urmă cu un secol și să arătăm că plantând aceste ”flori ale păcii” am reușit să sărbătorim Ziua Păcii cu adevărat, contribuind la rețeaua verde a naturii.

Profesor coordonator,
Florescu Aurelia

Analiza problemelor de mediu

“10 reguli pentru combaterea schimbărilor climatice “