WWW-WikiWaterWorld – un nou proiect Comenius cu sponsorizare de la Comisia Europeana. Acest parteneriat scolar multilateral se va desfasura in perioada septembrie 2011-iunie 2013 in parteneriat cu scoli din Finlanda, Turcia, Polonia, Marea Britanie, Cipru si Portugalia.

In perioada 2-6 mai scoala noastra gazduieste cea de-a sasea reuniune de proiect Comenius. Echipa de proiect condusa de prof. Tobias Silvia-Daniela a organizat desfasurarea activitatilor specifice temei proiectului dar si ocazii in care partenerii nostri din Polonia, Grecia, Italia, Portugalia si Franta sa cunoasca specificul culturii romanesti.
Speram ca activitatile desfasurate in scoala, primirea oficiala la Primarie, vizitarea monumentelor Galatiului, plimbarea cu vaporasul pe Dunare, plimbarea si socializarea la Garboavele, discoteca la Viva Club, ziua astronomiei la Planetariul de la Centrul Muzeal de Stiintele Naturii, excursia tematica, toate acestea sa ramana dupa incheierea reuniunii amintiri frumoase pentru toti participantii.

Targ de proiecte Comenius la Casa Corpului Didactic – 22 ian 2011, activitate in cadrul conferintei “Arta si cultura europeana in curriculumul scolar”

Echipa de proiect Comenius este invitata sa prezinte informatii si materiale privind proiectul “The Same Although Different Sky Above Us” (coordonator prof. Silvia-Daniela Tobias) pe care scoala noastra il desfasoara din 2009; in cadrul acestei manifestari organizate de CCD Galati vor expune proiectele Comenius finantate de Comisia Europeana toate celelalte scoli din judet si astfel se va realiza un schimb de experienta benefic tuturor celor interesati.

Cadrele didactice din scoala noastra care au participat la Conferinta si au prezentat proiectele realizate: Silvia-Daniela Tobias, Georgiana Munteanu si Marinela Lazar.

                                              World Water Monitoring Day This is a project to which our school participated in the last three years, each year enlarging the number of monitored water bodies.
The teachers coordinating the activities are Viorica Cortojan, Georgiana Munteanu and Viorica Calugaru.
Our activities and results have been highlighted internationally on the Project’s Website, www.worldwatermonitoringday.org

  
 
CLIMATE CHANGE 
Activities for ENO Climate Change Campaign 2011    
Activity I: Promisses Online and The March Of Frogs
Activity II: A play
Activity III: Climate Change in my country
Activity IV: A video: Interviews
Activity V: Plant trees!

DE CE BROSCUTA « Frank » ? =  Ea este mascota Proiectului.

DE CE ENO ?    ENO = Environment Online = Mediu inconjurator Online                          TEMA PROIECTULUI ENO = Schimbarile climatice

AM ALES SA PARTICIPAM LA ACEST PROIECT PENTRU CA :

Ne pasa de schimbarile climatice si de viitorul planetei noastre.
Schimbarea climei este o problema globala, din ce in ce mai actuala si fiecare dintre noi putem face ceva pentru a o stopa. Nu trebuie si nu vrem sa ramanem nepasatori.

Chiar si unele mici schimbari in comportamentul nostru zilnic pot ajuta la prevenirea efectului de sera (care duce la incalzirea atmosferei terestre), fara a afecta calitatea vietii noastre. De fapt, aceste mici schimbari fac sa economisim bani prin reducerea consumului de electricitate, gaz si alti combustibili, apa, folosirea de surse « verzi », nepoluante care sa le inlocuiasca pe cele poluante, grija fata de mediu inconjurator, etc.

In ultimul secol, temperatura medie la suprafata pamantului a crescut cu 0,6 grade Celsius, iar in Europa cu 1 grad Celsius, ceea ce inseamna o crestere neobisnuit de rapida. Am putea spune ca acest grad e aproape insesizabil cand privim un termometru dar la nivelul globului are un impact catastrofal. Secolul 20 a fost cel mai calduros secol iar anii 90 au fost cei mai calzi din ultimii 1000 de ani. Nu trece o zi fara reportaje alarmante in media despre incalzirea planetei si consecintele ei ireversivile.

Deja, schimbarea climei are efecte vizibile cum ar fi cresterea temperaturii medii anuale, cresterea nivelului marii ca rezultat al topirii calotelor de gheata, furtuni mai frecvente, alunecari de teren, inundatii care alterneaza cu secata, incendii greu de stapanit. Daca nu facem nimic, schimbarea climei va produce pagube din ce in ce mai costisitoare si va afecta mediul inconjurator care ne asigura hrana, materia prima si alte resurse vitale. Poate afecta negativ economia si duce la destabilizarea societatilor pe tot pamantul.

Dorim sa ne asumam rolul de cetateni ai Planetei Terra, sa respectam diversitatea si sa actionam pentru a face o lume mai echitabila si mai sustenabila. Stim ca suntem responsabili pentru propriile nostre actiuni si credem ca fiecare om din orasul nostru, frumosul Galati, va intelege scopul actiunii noastre si ni se va alatura.
Va multumim !

ENO_promisiuniOnline

Eco-Școala 2010-2011

Despre programul Eco-Școala