ECO activities and awards

Vineri, 3 iunie 2011, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Galaţi  a marcat Ziua Mondială a Mediului prin derularea unor acţiuni de educaţie ecologică şi concursuri la care au  participat elevi ai mai multor unităţi de învăţământ din municipiul Galaţi.
Elevii Şcolilor numărul 2 şi 13, Colegiului Economic “Virgil Madgearu” Galaţi şi reprezentanţii Asociaţiei “Tinerii şi Viitorul” din Galaţi au susţinut momente artistice. În acelaşi timp, a fost organizată  o paradă a Costumelor ECO şi un concurs de desene pe asfalt cu tema „Să ocrotim NATURA”. Toţi elevii participanţi au primit diplome şi premii.
Şcoala Gimnazială nr. 2 a fost reprezentată de amsamblul de dans popular al clasei I C conduşi de dna învăţătoare Coşug Maricica şi de elevii clasei aVI-aA, conduşi de dna profesor Călugăru Viorica.
Obiectivul acestor acţiuni este acela de a conştientiza că pădurile reprezintă un suport al vieţii şi trebuie păstrate şi menţinute, întrucât principiul dezvoltării durabile este principiul viitorului planetei noastre”, a declarat Carmen Sandu, directorul general al ARPM Galaţi.

 Proiectul european U4energy – activitate la clasele IB si IC, invatatoare Morun Valentina si Cosug Maricica

 Ziua Mondiala a Apei – 22 martie a fost sarbatorita de elevii scolii noastre prin doua activitati deosebit de interesante, pentru care elevii iubitori de natura si cadrele didactice Calugaru Viorica, Munteanu Georgiana, Cosug Maricica si Morun Valentina au pregatit materiale specifice si adecvate temei: prezentari powerpoint, un film, desene, colaje, poezii, cantece si chiar dansuri populare. Activitatile s-au desfasurat la Muzeul de Stiintele Naturii (17martie) si la Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (22martie) in cadrul parteneriatului pe care Scoala 2 Galati il are cu aceste institutii de mediu.

 Mai multe poze in albumul World Water Day 2011. Felicitari tuturor participantilor! https://picasaweb.google.com/scoala2.gl/WorldWaterDay2011#

Marsul Broscutelor – in cadrul proiectului international ENO-Environment Online, 16 februarie 2011, clasele I-IV

   

Diplome ale elevilor si cadrelor didactice obtinute la concursuri si proiecte pe teme de mediu inconjurator:

 

Parada costumelor ecologice la Casa Corpului Didactic – martie 2010, cu ocazia evaluarii Eco-Scoala