In perioada 1-6 mai scoala noastra va primi vizita unui grup de 13 elevi si 2 profesoare de la College Jeanne d’Arc Assomption din Pessac – Bordeaux, Franta.

2012 – ianuarie

S-a anuntat campania ENO 2012; din fericire pentru noi, aceasta se desfasoara mai spre primavara, cu marsul broscutelor la sfarsitul lunii martie.

Va rog sa-mi spuneti daca doriti sa participati si in acest caz sa va transmit detalii pentru realizarea activitatilor.                                                                        Prof. Georgiana Munteanu

 

 

x x x

2 februarie este sarbatorita in fiecare an ca Ziua Mondiala a Zonelor Umede; in scoala noastra se organizeaza de obicei activitati dedicate acestui eveniment.

x x x

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie şi Editura Decesfera Media vă invită să participaţi la Concursul Naţional ECO-FOTOGRAFIA ANULUI!!!

„Eco fotografia anului” este un proiect de incurajare a observarii mediului inconjurator si de reliefare a valentelor pozitive ale acestuia, prin imagini.

Daca doriti sa participati la Editia a IV-a, 2012, intrati pe site-ul  www.ccdg.ro  sau pe www.evenimenteco.ro  pentru a vizualiza cerintele de înscriere din regulamentul de participare.

Noiembrie 2011

Concursul international “Cangurul Lingvist” sectiunea Engleza/Germana se va desfasura pe 15 decembrie 2011, in scoala noastra, conform regulamentului.                                    Organizator: prof. Dana Katler

 Concursul de matematică LuminaMath se desfăşoară în data de 26 noiembrie 2011. Elevii şcolii noastre vor fi înştiinţaţi de către profesorii lor de matematică, până pe 22 noiembrie, asupra locului de desfăşurare a concursului. Detalii despre concurs pe www.luminamath.ro.

2012 TEACHERS’ COURSES IN ENGLAND, SCOTLAND, WALES & IRELAND

Application deadlines for COMENIUS/GRUNDTVIG grants are:                    

16 January 2012     for courses starting 01 May – 31 August 2012                                            30 April 2012     for courses starting 01 September – 31 December 2012

Toate informatiile necesare pentru programe si proiecte europene la: http://www.anpcdefp.ro/

x x x

Proiectul POSDRU, “PEER(Profesionisti in Educatie Europeana si Reforma)” – este un proiect strategic, cu un grant de 5.000.000 de euro, beneficiar fiind Inspectoratul Scolar Judetean Galati. Proiectul este implementat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, cu casa Corpului Didactic Galati, Casa Corpului Didactic Ialomita si partenerii : S.C. Altfactor S.R.L., S.C. Alfagroup S.R.L., S.C. SIVECO Romania S.A. si S.C. Activemall S.R.L.
Portalul dedicat proiectului :
www.scoalaprofesorilor.ro, va gazdui si platforma de eLearning. Acest portal este foarte important deoarece va deveni un forum al cadrelor didactice, atat la nivel regional (cele doua judete implicate in proiect), cat si la nivel national. In curand va fi si o importanta sursa informationala in plan strict profesional!
In acest moment, pe portal gasiti toate informatiile necesare despre oferta de formare adresata cadrelor didactice in cadrul proiectului si despre proiect!
Liana Bucur
Operational Manager for European Projects

Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45 va invita sa participati la editia 2011-2012 a Concursului Scolar National de Competenta si Performanta COMPER. Concursul COMPER este inclus in Calendarul concursurilor scolare nationale avizat de MECTS; el se adreseaza elevilor din clasele I-VIII si se desfasoara la disciplinele Limba si literatura romana si Matematica. Concursul ofera numeroase premii elevilor, dar si cadrelor didactice care isi pot completa portofoliul profesional. Inscrierea elevilor la Etapa I se poate face pana la data de 1 noiembrie 2011. Regulamentul integral al concursului se afla postat pe site-ul www.concursurilecomper.ro.

 Octombrie 2011

Va invitam sa participati la o noua editie a concursului Cangurul Lingvist, sectiunea engleza-germana.

Elevii se pot inscrie in scoli in perioada 17 octombrie – 18 noiembrie 2011, iar concursul se va desfasura in ziua de 15 decembrie 2011.

Va anuntam ca s-a prelungit perioada de inscriere la concursul Cangurul Lingvist, sectiunea franceza-spaniola, pana in data de 30 octombrie 2011. Va rugam sa ne transmiteti inscrierea numarului de participanti doar telefonic sau pe e-mail. Cangurul Lingvist, sectiunea franceza-spaniola se va desfasura in data de 18 noiembrie 2011. 
Informatii suplimentare puteti obtine la 0212434035, 0212434036, fies@cangurul.ro sau pe site-ul www.cangurul.ro .

Dear educators,

You can still register your class for next week’s FuturEnergia chat – “Life as a scientist” with Dr. Patricia Vangheluwe! Date: Tuesday 25 OctoberTime: 11.00-12.00, CET, Central European Time. To prepare for the chat, visit the FuturEnergia website: http://www.futurenergia.org/ww/en/pub/futurenergia2007/news/lifeasscientist.htm You can register by sending an email to: futurenergia@eun.org Best regards, The FuturEnergia team @ European Schoolnet

Invitaţie transmisă de Casa Corpului Didactic din Galaţi:

CCD Galati va găzdui o vizita de studiu efectuata de Hassan Biber, reprezentant al Directoratului pentru Educaţie din Manavgat, Antalya, Turcia in perioada 02-15 octombrie 2011.
Pentru a estima nr de participanti, vă propun să va declaraţi intenţia de participare (direct sau on-line) la activitaţile propuse de noi .
De asemenea, in parteneriat cu CCD Galati, puteţi propune derularea de activitati chiar în şcoala dv./altă instituţie  in masura in care  veti considera oportun. 
Tema activitatii propuse trebuie să se incadreze in tema vizitei “Adult Education and Language Learning Methods” şi in gama de activitaţi propuse in scrisoarea de intenţie.
Informaţii suplimentare vor fi publicate pe site-ul instituţiei
www.ccdgalati.ro

Mariana Lidia Iliea
Profesor Metodist Casa Corpului Didactic, Galati, Romania
 

  

 Septembrie 2011