Scoala Altfel – clase I-IV

Pe aceasta pagina a blogului sunt postate informatiile si imaginile privind activitatile elevilor claselor primare in saptamana “scoala altfel”. Pentru corectitudinea celor scrise, va rog, trimiteti articolele si fotografiile prin e-mail d-nei profesoare G.Munteanu.

x x x

Organizat la Câmpulung Moldovenesc de două inimoase dăscăliţe şi avându-i ca ajutoare de nădejde pe colegii lor de la Eco-Şcoala Bogdan-Vodă, Festivalul Interjudeţean de Tradiţii şi Obiceiuri Populare “Pe-un picior de plai…pe-o gură de rai…Bucovina“, a reunit vineri, 6 aprilie 2012, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor copii, instructori, cadre didactice şi părinţi din judeţele Suceava, Maramureş, Neamţ, Bistriţa şi Galaţi. Evenimentul este inclus în CAEN-MECTS pentru anul şcolar 2011-2012 la poziţia 49 – domeniul cultural-artistic.
Festivalul s-a bucurat de participarea unor solişti, grupuri vocale şi ansambluri de dans popular care au dat dovadă de o înaltă ţinută artistică şi de aprecierea unui juriu de specialitate.
Lipsa costumelor populare autentice au făcut ca ansamblul clasei a II-a C – HORA MARE, cel care a reprezentat judeţul şi şcoala noastră în concurs, să se întoarcă acasă doar cu  MENŢIUNE.
Apelez pe această cale la toţi cei care citiţi aceste rânduri şi consideraţi că şi la Galaţi dansul popular trebuie promovat în rândul copiilor să ne ajutaţi în procurarea de costume populare autentice zonei pe care o reprezentăm.
Mulţumesc şi felicit pe copii şi pe părinţii acestora, pe instructorul lor, Virgil Tabus, fără implicarea cărora  nimic din toate acestea nu s-ar fi întâmplat.
                                                                                     învăţător Maricica Coşug

Inregistrarea pe YouTube grupului Hora Mare, cls 2C la Campulung Moldovenesc

                                    

x x x