Școala Altfel 2012 – clasele primare

Vineri, 27 aprilie 2012, pe esplanada din faţa Teatrului Dramatic, Centrul Cultural Dunărea de Jos a organizat Ziua Internaţională a Dansului.

Şcoala noastră a fost reprezentată de ansamblul de dansuri populare al clasei a II-a C condus de dna învăţătoare Maricica Coşug şi de echipa de majorete indrumată de d-na director adjunct prof. Adriana Strat şi de prof. Iulia Bîrlădeanu.

click aici sau aici pentru a vedea inregistrarile celor doua formatii de dans popular si sportiv.

     

Duminica, 11 martie, la Casa Armatei Galati a avut loc un spectacol de folclor dedicat Zilei de 8 Martie. Pe scena au evoluat si colegii nostri din clasa a II-a C cu o suita de dansuri populare de pe Valea Bistritei.
 

prezentare video 

 

x x x

Dragi colegi,                                                                                                                                    Vreau să vă prezint cel mai nou şi cel mai drag prieten al meu şi al colegilor mei! Este revista DOXI. Ea se adresează copiilor din ciclul primar şi ne aduce în fiecare lună articole interesante, informaţii, jocuri, teste, postere şi diverse cadouri: CD-uri, ochelari 3D, jucării.
În numărul din luna ianuarie a fost publicat articolul colegei noastre, Teodora Vizinteanu pe care îl puteţi şi voi citi.
Şi tu poţi deveni cititor al revistei! Şi tu poţi să publici articole, creaţii literare, desene, informaţii despre clasa ta. Este suficient să iei legătura cu doamna noastră sau cu mine.
Kawaguchi Anna, clasa a II-a C
învăţător Maricica Coşug

Unirea e singura temelie statornică  a edificiului viitorului nostru;(….) ea                 “ESTE GLASUL ROMANIEI!”          (Dimitrie Bratianu)
Elevii  şcolii noastre, clasele a III-a B si cls a IV-a A, îndrumaţi de  domnul învăţător  George Grigorică si  de  doamna învăţătoare Nicoleta Perju au omagiat  marţi, 24 ianuarie, Ziua Unirii, prin desfăşurarea  unei  activităţi comune sub deviza: În Unire stă puterea!
S-a încercat -şi reuşit- informarea copiilor şi  trezirea interesului, a  simţului patriotic  legat de  importanţa acestei sărbători, cunoaşterea  momentului  istoric petrecut acum 153 de ani, prin raportarea la ceea ce ei cunoşteau deja, din lecţiile  de Literatura Română cu referire la Istoria românilor.
Astfel copiii au vizionat şi comentat pe marginea unui material interesant despre înfăptuitorii micii  Uniri,  apoi au legat evenimentul de povestirile  ” Mos Ion Roată şi Vodă Cuza, ”Ocaua lui Cuza”.  Bineînţeles, la final au dansat   şi au cântat   Hora Unirii, alături de profesotrii lor şi de doamna  director  Adriana  Strat.
Activitatea desfăşurată a fost foarte interesantă şi  a reprezentat o oportunitate  de  a  înţelege mai bine ce importanţă are pentru români această Zi, în care în sfârşit, Moldova şi Muntenia au bătut ca o singură inimă, România.

 

 x x x

Crăciunul este un moment de bucurie intensă în care uităm de viaţa noastră obişnuită. Devenim astfel ceea ce suntem cu adevărat: fiinţe umane pline de iubire, generozitate, puritate şi deschidere sufletească. Existăm pentru o vreme într-o stare de unitate cu ceilalţi oameni, pe care acum îi simţim apropiaţi şi de care ne pasă.

Tradiţiile şi obiceiurile caracteristice sărbătorii Crăciunului, în care participanţii sunt pe rând actori sau spectatori, ajută la pregătirea sufletească pentru sărbătoare. Aceste scenarii rituale de înnoire a timpului au loc în preajma solstiţiului de iarnă, perioadă în care în vechime se considera că renaşte anul şi, odată cu el, lumea toată. Tradiţiile româneşti de Crăciun sunt un adevărat spectacol fastuos şi plin de viaţă care pune în valoare încărcătura emoţională a acestei sărbători.

Pentru a intra cât mai mult în atmosfera magică a Crăciunului, elevii clasei a III-a A au prezentat atât pe scena CNVA cât si în sala de clasă un minunat program artistic. Au răsunat la unison colinde, ne-au încântat auzul si privirile scenetele, dansurile populare si ritmice. Munca lor a fost răsplătită: Mos Crăciun a venit încărcat cu daruri!

 

x x x

Vacanţa de iarnă ne bate la uşă…. Primul semestru al clasei a II-a îşi trăieşte ultimele clipe.  Ne-a fost şi greu, şi uşor! Ajutaţi de doamna învăţătoare şi de părinţii noştri, am făcut casă bună cu lecţiile din programa şcolară dar şi cu lecţiile de dans popular la care l-am avut alături pe îndrumătorul nostru, domnul Virgil. Am colectat atât maculatură cât şi o mulţime de diplome la diferite concursuri şcolare şi extraşcolare.
Astăzi, 22 decembrie 2011, i-am invitat pe părinţi şi bunici, cei care zi de zi ne însoţesc în drumul către şcoală şi înapoi, să-i colindăm aşa cum se obişnuieşte. Vom arăta tot ce ştim, vom fi cuminţi şi vom zâmbi frumos căci sperăm să vină şi Moş Crăciun la serbarea noastră.
Vă invităm şi pe voi să ne fiţi alături!
A consemnat eleva Apostol Bianca, clasa a II-a C, învăţător Maricica Coşug.

 

x x x

Miercuri, 21 decembrie, 2011   Din suflet… pentru suflet

Ce poate fi mai placut acum  inimii decat  frumusetea sarbatorilor de iarna si lumina din ochii copiilor care daruiesc o frantura de fericire din sufletul lor?
Craciunul – cea mai mai iubita sarbatoare: atat de cei mici, cat si de cei mari, atat de avuti cat si de saraci.
Semnificatia religioasa a acestei sarbatori ne indeamna sa devenim mai buni, mai ingaduitori, mai intelegatori fata de cei care au nevoie de o mana de ajutor, de o mangaiere sau chiar o clipa de bucurie care sa le lumineze chipul.
Asa am gandit si am simtit noi, si am hotarat, ca dupa puterile si priceperea noastra, sa aducem o unda de speranta in sufletele celor care ne asculta.
La inceput am incercat sa-i ajutam pe cei coplesiti de nevoi cu
obiecte de imbracaminte colectate de la fratii mai mici, sau chiar am renuntat la unele lucruri din ,,garderoba” noastra. Cand ,,bugetul” ne-a permis, am donat si aumite sume de bani.
Apoi, cand filele din calendar ne atentionau ca se apropie iarna, am inceput sa invatam colinde. Doream din toata fiinta noastra sa-i facem fericiti pe cei ce ne asculta. Ne bucuram cand cineva ne incuraja sau ne aprecia. Am luat alaturi de noi si pe cativa dintre colegii mai mari, din clasa a VII-a B. Iar cand am considerat ca suntem pregatiti, cu inima batand puternic in piept, am inceput (cu sfiala in suflet) sa ciocanim pe la usi: ,,Deschide usa crestine…” Si … usile ni s-au deschis.
Am fost invitati sa sustinem un program de colinde la Casa Corpului Didactic din Galati. Le-am cucerit inimile si am fost rasplatiti cu aplauze si dulciuri.
Nu i-am uitat nici pe inaintasii neamului nostru si ne-am dus ,,acasa” la Domnul nostru, Cuza-voda. Ne privea din tabloul atarnat pe perete cu recunostinta si admiratie.
Apoi, n-a trecut mult timp, si am fost onorati cu o invitatie pentru inregistrare in studioul TV GALATI.
Niciodata nu vom uita acele clipe: lumini,camere de filmat,monitoare si multi oameni care se invarteau in jurul nostru. Emotii au fost destule, dar cantecul si bucuria din sufletele noastre au invins. Am ajuns pe ,,sticla” in casele galatenilor.
Mai departe? Ne bucuram de rezultatele obtinute la concursurile scolare, asteptam cu nerabdare serbarea semestriala, pe Mos Craciun si…vacanta!
Nu ne place sa ne laudam, insa avem convigerea ca veti mai auzi de noi.
Dar pana atunci … acum, din tot sufletul, inv. Gh.Grigorica si clasa 3B va ureaza

CRACIUN FERICIT!                 LA MULTI ANI! 

x x x 

Colindul celor mici, Grupele pregătitoare Gr.36 si Gr.59 – 21 decembrie 2011

În spiritul Sărbătorilor traditionale românesti de iarnă, scoala noastră a primit colindul prichindeilor a două dintre  Grupele pregătitoare ale  Grădinitei nr. 36 Mihai Eminescu  si ale  Grădinitei nr. 59.  Copiii au fost coordonati de doamnele educatoare Vlad Daniela si Botezatu Ecaterina.
Pe un fundal de iarnă autentică, au fost  cu emotie întâmpinati de Doamna Director Hutanu Ana si răsplătiti cu bomboane, nuci si covrigi  pentru colindul lor.
Impresionati de frumusetea scolii noastre, prescolarii s-au veselit  alături de  elevii clasei a IV-a A,  interpretând colinde si confectionând jucării sau felicitări.
Si pentru că Mosu’  a aflat despre cumintenia si drăgălăsenia lor,  prin sustinerea Comitetului de părinti ai clasei, prichindeii au  găsit sub brad   si cadouri ….
                                                                                       Inv. Perju Nicoleta, cls a IV-a A

x x x

Clasa a II-a C a participat la serbarea de sfarsit de semestru I cu solist vocal Popescu Daria, suita de dansuri populare de pe Valea Bistritei si colinde. Programul a fost pregatit de inv. Cosug Maricica si instructor Virgil Tabus.

x x x

LA MULTI ANI CU SANATATE SI DE TOATE CELE BUNE IN NOUL AN!
Clasa I A, inv.Bujor Luminita
Serbarea ,,Deschide usa, crestine…! sustinuta in ziua de 17.12.2011
Noi, piticii clasei IA, ne-am gandit sa-i colindam pe parintii nostri si chiar si pe alti invitati…, dar in acelasi timp sa-l primim si pe MOS cu niste cadouri, ca doar am fost….cuminti si am invatat multe… V-am povesti multe …. Ce mirific a fost! Ce minunat am cantat! Am surprins tare asistenta… am cantat un colind frumos de cateva ori… La sfarsit am primit si un TORT surpriza. Nu va spunem ce gustos a fost…! Prima noastra serbare la scoala a fost …EXTRAORDINARA! Vedeti  si dumneavoastra cateva fotografii…!
 

x x x

Sfarsit de toamna clasa 4C, inv. Marinela Lazar

30 noiembrie, Sf. Andrei, sarbatoarea orasului Galati                                                  1 Decembrie 1918, Ziua Nationala a Romaniei

In scoala noastra au fost sarbatorite cele doua importante zile prin frumoase si variate activitati la toate clasele. In masura in care primim materiale despre aceste activitati, le vom face cunoscute in BLOG.

Clasa 2C, inv. Maricica Cosug, a sarbatorit prin cantec si dans popular ziua de 1 Decembrie avand ca invitati doamnele directoare si cadrele didactice din scoala noastra.

Iata si cateva filmulete facute in timpul activitatii: http://www.facebook.com/profile.php?id=557448682&ref=profile#!/profile.php?id=100001630911041&sk=wall

x x x

Miercuri, 16 noiembrie 2011,  elevii clasei a IV-a B împreună cu doamna învăţătoare Tăbăcaru Laura  şi un grup de părinţi au participat la activitatea extracurriculară „Magie într-o foaie de hârtie”, desfăşurată în parteneriat cu Muzeul de Istorie Galaţi.
Elevii au vizitat expoziţiile permanente, primind explicaţii de specialitate din partea ghidului, apoi expoziţia temporară „Magie într-o foaie de hârtie”, obiectele prezentate fiind realizate prin tehnicile Origami (arta plierii hârtiei) şi Quilling (arta rulării hârtiei).
Sub îndrumarea custodelui, în cadrul atelierului de lucru elevii şi părinţii au învăţat arta plierii hârtiei, apoi au lucrat flori, nuferi şi păsări folosind această tehnică. Toţi au fost încântaţi de frumuseţea produselor pe care au reuşit să le realizeze.

x x x

Vineri, 14 octombrie, elevii claselor a II-a C şi a VII-a C au marcat Ziua Mondială a Alimentaţiei printr-o activitate coordonaţi fiind de dna director prof. Ana Huţanu, profesor Dana Katler, prof. Viorica Călugăru, învăţător Maricica Coşug şi bibliotecar Tanţa Păsărel.
Motto-ul acestui an, Alimentaţia – de la criză la stabilitate, i-a solicitat pe cei mai mici şcolari în realizarea, din fructe şi legume, a celor mai năstruşnice figurine care s-au constituit într-o apreciată expoziţie. S-au prezentat materiale informative pe această temă, s-au purtat discuţii şi s-au aplicat chestionare.

 4C – inv. Marinela Lazar

Activitatea de astazi Mascota Zanei Toamna este una din seriile activitatilor ce vor avea loc cu privire la natura si ecologizarea ei. Sensibilizarea adultilor este un scop important in privinta educatiei ecologice.
De aceea, langa copii au venit parintii lor si chiar fratii, matusile sau unchii lor. Tinandu-se intr-un spatiu deschis, in parcul nostru, inca verde, pe 8 octombrie din Gradina Publica am vrut sa oferim trecatorilor un spectacol vizual, plin de lumina soarelui de afara si culorile de pe frunzele si bostanii pictati. Avand in vedere ca participam la un proiect Comenius ne-am gandit ce bine ar fi ca acesta sa aiba si-o mascota. Macar pentru un anotimp asa frumos cum este TOAMNA.

x x x

Vineri, 30 septembrie 2011, doamna invatatoare Marinela Lazar le-a facut o placuta surpriza elevilor clasei aIV-a C, organizand o plimbare in Gradina Botanica dupa orele de curs; copiii s-au bucurat de o vreme superba de sfarsit de toamna, au admirat si au invatat despre plantele, animalutele sau pasarile care locuiesc in acest spatiu, foarte aproape de Dunare; elevilor li s-a vorbit despre importanta apei in viata omului, a animalelor, in cadrul intregii naturi. S-a evidentiat inca o data de ce este importanta ecologizarea zonelor care se afla in vecinatatea apelor.

x x x

21 septembrie 2011 – Ziua ENO pentru plantarea copacilor – a culminat cu plantarea unui TUIA pentru PITICII clasei a II-a B, îndrumati de doamna învătătoare Morun Valentina. Bucuria si multumirea se citea în ochii acestor mici copii iubitori de natură. Plantează un copac pentru PACE!

x x x 

Sâmbătă, 17 septembrie 2011, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, elevi ai clasei a II-a C însoţiţi de părinţi şi de doamna învăţătoare Maricica Coşug au participat la Muzeul Satului – Gospodăria Tradiţională din Pădurea Gârboavele la vernisajul expoziţiei etnografice “Prelucrarea lemnului – artă şi meşteşug” organizată de Centrul Cultural Dunărea de Jos.
Cu acest prilej s-au vizitat obiective din cadrul muzeului şi, alături de domnul Paul Buţă, s-a montat un război de ţesut tradiţional. Cu interes şi bucurie, fete şi băieţi s-au pus pe ţesut la covorul bunicii…

Cu prilejul  Zilei Internaționale a stratului de Ozon,   PITICII clasei a II-a B au participat la vernisajul expoziției ”Prelucrarea lemnului – artă și meșteșug” organizată de Centrul Cultural Dunărea de Jos la Muzeul Satului – Gospodăria Tradițională din Pădurea Gârboavele.

La parterul Palatului de Navigație, Piticii clasei a II-a B, împreună cu doamna lor învățătoare – Morun Valentina, au fost plăcut surprinși de ”Expoziția de machete de navomodele”. Am admirat împreună migala cu care acestea au fost realizate. Nu în ultimul rând mulțumim mentorului nostru, domnul Matei, un împătimit al navelor, pentru informații.