Participarea unităţilor şcolare la Programul internaţional Eco-Schools reprezintă oportunitatea realizării unor acţiuni instructiv-educative complexe, cu implicarea activă a elevilor, cadrelor didactice, a părinţilor şi cu un ecou important în rândul comunităţii locale.

28 septembrie 2019
Seminarul Național – Parteneriat în Educația pentru Mediul Înconjurător


Școala Gimnazială “Constantin Gh. Marinescu”
Locul III – Concursul: “Valorificând deşeurile, salvăm mediul şi sănătatea noastră”

Premiul I – Jurnalul Eco Școala

29 octombrie 2019
“Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România”

În acest an şcolar Școala noastră s-a alăturat şcolilor din România în activitatea de plantare “Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România”, organizată de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie în fiecare an pe 29 octombrie, care se dorește a fi un act de participare comună a copiilor şi tinerilor români la o acţiune benefică pentru mediu.
Elevii au plantat în curtea școlii: meri, piersici, caiși, brazi, cireși, arbuști decorativi, arbuști fructiferi și flori. La procurarea materialului săditor au participat şi părinţii elevilor cărora le mulţumim pentru implicare.
Elevii au înţeles că le revine responsabilitatea de a contribui la menținerea sănătății mediului înconjurător.

Decembrie 2019

Eco decorațiuni

Activitatea a avut ca scop implicarea elevilor, părinților și profesorilor în colectarea de deșeuri și pregătirea unor exponate din materiale reciclabile. S-a organizat o expoziție cu toate obiectele realizate care a fost prezentată și în cadrul Cercului metodic al profesorilor de Educație tehnologică.