Miercuri, 26 septembrie 2018, începând cu ora 15:10, elevii Școlii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu”, clasele a VIII-a C și a VI-a A, au fost invitați să participe la activitatea Cât de multilingvă este școala mea?, activitate care a avut ca obiective: sensibilizarea elevilor pentru învățarea limbilor străine, promovarea valorilor lingvistice și culturale europene, conștientizarea importanței coabitării într-un spațiu european bi/pluri/multilingv și intercultural.

Astfel, în cadrul acestei activități, elevii au fost invitați : să confecționeze câte un steag al unei țări europene; să  scrie și să pronunțe câte o formulă de salut într-o limbă europeană, să vizioneze o prezentare a semnificației zilei de 26 septembrie; să se prezinte folosind alternativ limbile  franceză, engleză, română și altele. Elevii s-au dovedit interesați și atrași, implicându-se în tot ceea ce a ținut de sărbătorirea Zilei Limbilor Europene.

edl soitu 2018

 Profesor coordonator, Șoitu Ionela

 

 

Elevii clasei a VII-a A, coordonați de doamna prof. Tocilianu Diana au tradus proverbul PRIETENUL LA NEVOIE SE CUNOAȘTE în mai multe limbi europene, desenând și steagul corespunzător țării  respective. Creațiile au fost aranjate în așa fel încât să formeze un poster pe care l-am expus în școală. edl tocilianu 2018

Profesor coordonator, Tocilianu Diana