Ziua Mondială a Mediului – iunie 2019

Elevii claselor PA, 2C, 3A, 3B împreună cu doamnele lor învățătoare Lupu-Neicu Mărioara, Perju Nicoleta-Gina, Chistol Ana și Bujor Luminița au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului prin activități de conștientizare a schimbărilor climatice și de luptă împotriva poluării cu plastic.

Campania „Colgate” – iunie 2019

Elevii claselor 1A, 2C, 3A, 3B, 3C și 4A au participat împreună cu învățătoarele lor Roșca Mariana, Perju Nicoleta-Gina, Chistol Ana, Bujor Luminița, Simionescu Marinela și Jâtea Simona la campania dedicată sănătății și igienei orale inițiată de compania Colgate.

„Clasa mea, un Super-Erou!” – mai 2019

Cu ajutorul instrumentului de team building “Leadership GAME”, elevii clasei a II-a A (p.i.p. Laura Tăbăcaru) învaţă cum pot rezolva conflictele şi cum să comunice cu oamenii provocatori. Jocul pune accent pe lucrul în echipă, comunicarea între membrii echipei, găsirea calităţilor membrilor echipei, pentru ca aceasta să fie un Super-Erou.

Facilitator: Florin Talpeş – Trainer, Public Speaker, Business Coach certificat internaţional John Maxwell Team. https://florintalpes.johnmaxwellgroup.ro/

Vatra Meşteşugurilor, mai 2019 – clasele a II-a A (p.i.p. Laura Tăbăcaru) şi I B (p.i.p. Adriana Cristea)

Copiii, părinţii acestora şi cadrele didactice însoţitoare vizitează Muzeul Gospodăria Tradiţională “Vatra cu Dor” din satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, judetul Galati, unde ascultă povești despre tradițiile locale și participă la ateliere de meșteșugărit. Ei învaţă de la meşterii populari autentici să confecționeze măști, să modeleze lutul şi să ţeasă la război. Activitatea se încheie cu o surpriză culinară pregătită de gazde, jocuri în aer liber, ştafete şi o horă moldovenească.

Călătorie în Lumea Banilor (Şcoala de Bani BCR), mai 2019 – clasa a II-a A (p.i.p. Laura Tăbăcaru)

Partener educaţional: Banca Comercială Română

În această Călătorie în Lumea Banilor copiii dobândesc noţiuni financiare de bază, învaţă despre organizarea bugetului personal şi al familiei, nevoi şi dorinţe, care este preţul bunurilor şi al serviciilor, cum îşi pot îndeplini visurile (buget lunar, obiective financiare), cum pot economisi.

„Ridică-te şi fă o diferenţă!” – mai 2019

Elevii clasei a II-a A au răspuns la întrebări despre visul lor în cadrul Iniţiativei Globale pentru Tineret, organizată de John Maxwell Team, cea mai puternică organizație de Leadership la nivel internaţional.

Facilitator: Florin Talpeş – Trainer, Public Speaker, Bussines Coach certificat internaţional John Maxwell Team.

Prin jocuri interactive, copiii îşi formează o imagine de sine pozitivă, învaţă să se respecte pe ei înşişi şi pe ceilalţi şi îşi dezvoltă abilităţi de auto-conducere (self-leadership) şi dezvoltare personală. Ei sunt ajutaţi să înţeleagă necesitatea investiţiei de timp, resurse, talent, inteligenţă şi voinţă pentru a-şi urmări succesul în viaţă şi a obţine performanţe.

Prof. înv. primar Laura Tăbăcaru

Atelier „Lumina Învierii prin ochii copiilor”, aprilie 2019 – clasa a II-a A, prof. înv. primar Laura Tăbăcaru

Partener educaţional: Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos Galaţi. Coordonator: doamna Elena Panainte, restaurator bunuri culturale

„În câte moduri putem să folosim o umbrelă?” – martie 2019

Această activitate a clasei a III-a C a fost realizată în colaborare cu profesorul care predă limba engleză la clasă, domnul Roman Cristian Ion. Activitatea s-a desfășurat în limba engleză. Copiii au fost foarte încântați de activitate deoarece au avut ocazia să vorbească în limba engleză si să creeze jocuri de rol. Noi, profesor învățământ primar Simionescu Marinela și profesor Roman Cristian Ion am aplicat astfel la clasă unul dintre jocurile despre care am învățat la cursurile proiectului Erasmus+ „Școala incluzivă, o școală pentru fiecare”.

Proiectul “ZICI ca să  ŞTIM!” – februarie 2019

Pe 1 februarie, elevii  de la clasele primare alături de profesori, bibliotecara, învățătoarele și pasionații de lectură din întreaga școală au  celebrat Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a treia ediție națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.
Dragostea de lectură și de cărți este unul dintre cele mai mari daruri pe care orice adult le poate oferi unui copil. În cadrul activităților desfășurate, au fost abordate subiecte și întrebări legate de știință, tehnologie, informatică şi matematică (ŞTIM), urmate de activități practice sau jocuri de cunoaștere.
Așadar, copiii au fost  invitați, în biblioteca școlii  pentru a celebra această zi, citind romanul de aventură  „Colț  Alb”,  de J. London. Pornind cu o lectură interactivă, întrebând și căutând explicații, copiii au descoperit noțiuni elementare despre lucrurile și fenomenele din jurul lor. Prin exemple practice și experiențe, au putut învăța despre fenomenele din natură,  despre cum cresc plantele și animalele, și au făcut incursiuni  în lumea simțurilor, a culorilor, a numerelor sau a formelor geometrice. Au aflat mult mai multe despre om și viață, despre magie, prietenie și toleranță și despre puterea de a face lucruri împreună.

P.î.p. Chistol Ana

Mihai Eminescu, Luceafărul poeziei româneşti, ianuarie 2019 – ateliere de lucru şi activităţi în parteneriat, clasele a II-a A (p.i.p. Tăbăcaru Laura) şi a II-a B (p.i.p. Frangulea Veronica)

Suflet de roman – clasele I A, I B, decembrie 2018

Proiectul educațional „Suflet de român”a fost realizat în parteneriat cu Filiala-nr1-Costache-Negri-Biblioteca-Municipala „V.A. Urechia” și Muzeul de istorie „Paul Păltânea” din Galați. La activitate au participat elevii claselor I A și I B. Organizatoarele activității au fost p.î.p. Cristea Adriana și p.î.p. Roșca Mariana. Lucrările realizate de  elevi se află expuse la Biblioteca „V.A. Urechia” și astăzi, întrucât au fost aduse și altele în completare de Ziua Unirii în cadrul proiectului „Suflet de român”.

p.î.p. Cristea Adriana

Coduri QR – clasa a II-a C, noiembrie 2018

Într-o oră de Matematica si Explorarea Mediului a clasei a II-a C, copiii si-au instalat aplicațiile de scanare QR… foarte rapid, profesionist 🙂 pe telefonul lor sau pe tabletă. Codurile scanate ascundeau diverse exerciții și probleme pe care copiii le-au lucrat pe grupe. Astfel, elevii au fost  interesați și încurajați în rezolvarea corectă, rapidă, a cerințelor. Atât de mult au fost atrași de utilizarea device-urilor, că nu reușeam să generăm câte Coduri scanau și câte cerințe rezolvau copiii…

Rămâne să găsim și în zilele următoare  utilizări interesante ale aplicației! 🙂

P.î.p Nicoleta Gina Perju

Ziua Europeană a Sportului Școlar – 29 septembrie 2018

Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” în parteneriat cu Centrul de Sportiv “Max Fitness” sărbătoresc pe 29 septembrie –  Ziua Europeană a Sportului Şcolar. Această zi este o zi dedicată distracţiei, jocului, promovării activităţii fizice şi a sănătăţii pentru toţi cei din mediul şcolar
Scopul proiectului este menținerea unei bune stări de sănătate și consolidarea socializării elevilor prin crearea unui cadru social și organizatoric favorizant pentru desfășurarea activităților sportive. Activitățile propuse își doresc să influențeze într-un mod cât mai pozitiv modul de viață al elevilor. În cadrul work-shopului se prezentă aspectele unei alimentații echilibrate și corecte, se subliniază importanța vitaminelor și a mineralelor pentru a avea o sănătate bună.  Activitățile sportive  sunt susținute de către instructorii sportivi pe terenul școlii. Elevii participă cu mult entuziasm și conștientizează importanța sportului în creșterea lor.

P.î.p. Chistol Ana