Cerc metodic al profesorilor de matematică, set 4, 21 aprilie 2018

Setul 4 al profesorilor de matematică din Galați este format din profesori debutanți sau suplinitori care se pregătesc pentru examenele de definitivat și titularizare în învățământ. La cercul metodic desfășurat în școala noastră au participat 18 profesori de matematică dornici de perfecționare, care au beneficiat de suportul doamnei inspector de matematică Bujor Viorica, doamnei profesor metodist Necula-Vijelie Carmen și doamnei profesor responsabil al setului 4 al profesorilor de matematică, Țepeș Alina.

Profesorii școlii noastre au pregătit și prezentat materiale diverse necesare atât în activitatea la clasă, cât și pentru pregătirea examenelor de definitivat și titularizare, după cum urmează:

Referat metodico-ştiinţific „Aspecte științifice și metodice privind predarea unității de învățare Cercul”, prof. Florescu Aurelia referat Cerculproiect lectie – unghi inscris in cerc

„Proiectarea şi evaluarea didactică  din perspectiva examenelor de definitivat şi titularizare în învățământ”, prof. Crețu Valeriu itemi-exemple și prof. Tobiaș Silvia-Daniela model titularizaremodel definitivat – activitate practică

În cadrul aceluiași cerc, doamna profesoară Tobiaș Silvia-Daniela a diseminat proiectul Erasmus+ „Școala incluzivă-o școală pentru fiecare” și cursul de formare „Creative methods in special needs education” desfășurat în Barcelona, Spania.

În final, participanții la cerc au rezolvat o activitate practică de scriere itemi diferiți pentru evaluarea unui capitol din programa școlară la matematică pentru clasa a IX-a.

Activitatea a fost organizată de catedra de matematică formată din prof. Crețu Valeriu, Florescu Aurelia, Tobiaș Silvia-Daniela.

„Cărțile preferate de ieri și de mâine!” – ianuarie 2018

Elevi din clasele 6A și 8B au vizitat clasele 4A și 4C pentru un schimb de idei și impresii despre cărțile preferate. I-au însoțit în călătoria magică în lumea cărților p.î.p. Lupu Neicu Mărioara și p.î.p. Lazăr Luminița.
Activitatea a fost coordonată de prof. Limba și literatura română Coreschi Iulia.

,,UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE“ 24 Ianuarie 1859 – 24 ianuarie 2018

Elevii claselor 6B, 6C și 7B coordonați de doamnele profesor Viorica Cortojan, Camelia Cazacu și Liliana Călin au participat la o activitate extrașcolară care a avut ca obiectiv principal  aniversarea Unirii Principatelor Române. După o scurtă introducere cu privire la importanța actului de la 24 Ianuarie, elevii clasei 7B  au prezentat informații despre rolul lui Al. I. Cuza la dezvoltarea statului modern. Elevii clasei 6B au prezentat sceneta ,,Ocaua lui Cuza” , iar elevii clasei 6C sceneta ,,Moș Ion Roată și Unirea”. Elevii clasei 6B au prezentat un colaj de versuri aparținând scriitorilor epocii respective. La sfârșit elevii, părinții și cadrele didactice au jucat ,,Hora Unirii“.

Profesor Cortojan Viorica

Poezii – clasa 6B

Sceneta „Ocaua lui Cuza” – clasa 6B

Sceneta „Moș Ion Roată și Unirea” – clasa 6C

Elevii clasei a V-a A au sărbătorit ziua de 24 ianuarie printr-o activitate în cursul căreia au studiat trei povestiri istorice de Dumitru Almaș: „Băiatul care a vorbit cu Vodă”, „Cuza Vodă și sultanul”, „Toți românii cântă Hora Unirii”. Elevii au lucrat pe grupe, fiecare având de prezentat una din povestiri. La finalul orei, cu toții s-au prins în Hora Unirii.

Profesor Toader Rodica

Lecție deschisă limba engleză – decembrie 2017 

Luna decembrie este luna sărbătorilor, iar copiii sunt în centrul atenției. De aceea, am ales sa realizez o lecție deschisă numită „The story of Saint Nicholas” în care elevii clasei a VI-a A de la Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” sub îndrumarea doamnei prof. Tocilianu Diana,  au creat povești în limba engleză pe baza unei secvențe de film. Elevii au lucrat în echipă, acest lucru motivându-i să-și aducă toți contribuția la realizarea proiectului. Povestea a fost realizată din patru părți, iar fiecare echipă a avut rolul său, fără a se consulta cu celelalte echipe. Fiecare reprezentant a citit fragmentul, iar la final ne-am delectat cu fructe și dulciuri pentru că ața este traditia de Moș Nicolae.

Profesor, Tocilianu Diana

1 decembrie 2017

Activitate Ziua Națională a României! Elevii clasei a VI -a C au prezentat etapele formării statului national unitar român si semnificația istorică a  anului 1918!

Profesor, Cazacu Camelia

Clasa a V-a A, împreună cu doamna prof. Cazacu Camelia, au sărbătorit Ziua Națională a României la Biblioteca Municipală pentru Copii, Filiala nr. 1 „Costache Negri”.

Îi puteți vedea intonând imnul României aici.