Mission X Train Like an Astronaut

Începând din luna februarie 2017, clasele 5A și 5C au intrat în competiția internațională Mission X Train like an Astronaut, o provocare în cadrul căreia copiii se vor antrena precum astronauții și vor învăța lucruri interesante despre viața în spațiu. Echipele înscrise în această competiție au un scop comun, cel de a face o „călătorie până la Lună”!

Cele două clase studiază o oră pe săptămână astronomia în cadrul orelor de opțional și au fost de acord să intre în această competiție la propunerea doamnei profesoare Tobiaș Silvia-Daniela. La orele de opțional au studiat împreună etapele competiției și antrenamentele pe care urmează să le facă.

În cadrul orelor de educație fizică și sport, doamna profesoară Talabă Gabriela antrenează elevii claselor 5A și 5C parcurgând etapele misiunii. Antrenamentele fizice au în vedere dezvoltarea forței mușchilor și a rezistenței oaselor, îmbunătățirea echilibrului, a anduranței inimii și plămânilor, îmbunătățirea coordonării și fexibilității corpului.

La orele de biologie micii astronauți vor învăța despre alimentația sănătoasă atât de necesară pentru desfășurarea activităților în spațiu.

Rezultatele antrenamentelor sunt notate de fiecare elev în jurnalul propriu al misiunii și sunt publicate și pe blogul competiției.

Antrenament de forță

Misiune: Control!

Roll-n-Roll spatial

Salt până la Lună

Viteza luminii

Cucerirea unui munte de pe Marte

Planeta și gravitația

Iesire in spațiu

Astro-curs de agilitate

 

Revenirea la stația de bază