Iunie 2017 – Ateliere creative în natură

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Joi, 8 iunie 2017, a avut loc lansarea revista clasei a III-a C: „File de carte – File de viaţă” – numărul 2,  în cadrul spectacolului dedicat copiilor: „Lumea copiilor”, în sala de festivităţi a Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi. Tematica revistei: „Copilăria”

Invitaţi de onoare:

          doamna Angela Baciu, scriitor

          Ansamblul „Estrada copiilor”  (instructor: Andreea Ignat)

 Din program:

          dans: balet, dans contemporan, dans modern;

          muzică (repertoriu naţional şi internaţional)

          poezii despre copilărie;

          teatru: un mic fragment din spectacolul „Alice în Ţara Minunilor”

          sport: demonstraţii de karate, aikido

 Profesor învăţământ primar, Luminiţa Lazăr

Mai 2017 – Ziua Păsărilor Migratoare

Partener educaţional: Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Mai 2017 – Armata, o şcoală altfel

Ziua porţilor deschise la Unitatea Militară

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Mai 2017 – Global Money Week

Educatie Financiară la Banca Naţională a României – Agenţia Galaţi

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Mai 2017 – Vatra Meşteşugurilor

Activități cultural-educative în cadrul Gospodăriei Tradiționale „Vatra cu Dor” din comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Aprilie 2017 – Educație pentru sănătate

Parteneri educaţionali: Direcția de Sănătate Publică a judeţului Galaţi; Şcoala Postliceală Sanitară

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Martie 2017 – Luna Pădurii

Partener educaţional: Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Mărțișor literar-  Ion Creangă

Din geniul creației colective s-au prelungit multe fire, dar cel mai aproape de matcă, cel mai viguros, ”nealtoit cu mlădițe străine” și pentru aceasta original, rămâne, fără îndoială , marele Creangă, intrat în al doilea secol de nemurire.

„Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele, la casa părintească din Humuleşti, la stâlpul hornului unde lega mama o şfară cu motocei la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, la prichiciul vetrei cel humuit, de care mă ţineam când începusem a merge copăcel, la cuptiorul pe care mă ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a mijoarca, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie!”Acesta este marele nostru scriitor, Ion Creangă.

Elevii clasei a III-a C ai Școlii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu”, îndrumați de doamna professor învățământ primar, Lazăr Luminița, au readus în minte minunatele clipe ale copilăriei. Costumați în straie de sărbătoare, au pus în scenă întîmplările pline de umor ale lui Nică, ”un boț cu ochi, o bucată de humă însuflețită” care întregește imaginea luminoasă a vieții satului, obiceiurilor și tradițiilor poporului român.

S-au trezit la viață personajele din poveștile minunate ale lui Creangă, care ne-au bucurat copilăria, asemeni povestitorilor care stau pe la viță și citesc cu ”voie bună”.

Peisajul mirific de basm este consolidat prin prezența domnului Paul Buță, păstrător al minunatelor comori tradiționale românești care le-a vorbit copiilor despre veșmintele tradiționale și despre specificul acestora.

La finalul activității, încheind ciclul sărbătorilor de MĂRȚIȘOR, copiii au interpretat cântece, din inimile lor mici, dar cu suflete mari, pentru ființele dragi – mămicile. Copiii au fost răsplătiți la finalul șezătorii cu colac, alivenci, plăcinte calde, ca în poveștile și amintirile lui Creangă.

Director adjunct al Școlii Gimnaziale ”Constantin Gh. Marinescu”, prof. Morun Valentina

21 decembrie 2016

Lansare primul număr al revistei clasei a III-a C: „File de carte – File de viaţă” , în sala „Mihai Eminescu” – Biblioteca „V.A. Urechia” Galaţi.

Tematica: „Iarna şi sărbătorile de iarnă”

Imagini de la lansarea revistei: aici.

Profesor învăţământul primar, Luminiţa Lazăr

Decembrie 2016 – Mâncăm responsabil

Clasa Pregătitoare A, Prof. înv. primar Tăbăcaru Laura

Săptămâna Educației Globale

În perioada 14-18  noiembrie 2016, elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Gh. Marinescu” Galați  au participat la proiectul „Împreună pentru pace”, desfăşurat în cadrul celei de a XVIII-a ediţii a Săptămânii Educaţiei Globale. Educatia globalã cuprinde educatia pentru dezvoltare, educatia privind drepturile omului , educatia pentru pace si solutionarea conflictelor. Educatia globalã se fundamenteazã pe aspecte precum constientizarea rolului nostru ca cetãteni si atitudini de respect pentru diversitate. La acestea se adaugã si întelegerea cauzelor si efectelor ce afecteazã lumea, dar si mãsuri pentru a face lumea un loc mai bun. Proiectul a fost coordonat de prof. Viorica Cortojan în calitate de consilier educativ, împreunã cu celelalte cadre didactice, unde au desfãsurat activitãti de dobândire de cunostinte, de familiarizare a elevilor cu termeni specifici educatiei pentru pace. Au fost organizate activități care vizează menținerea păcii, implicarea în prevenirea şi eliminarea actelor de violență, promovarea unei atitudini de respect pentru diversitatea și comunicarea interculturală.

La învățământ primar activitățile au fost cuprinse în proiectul ,,Pacea prin ochii copiilor”. Elevii claselor 4A și 4B coordonați de prof. Toader Rodica, Domnițeanu Magdalena, Roșca Mariana, au participat la un concurs ul de desene și de creatie literară intitulat ,,Mesagerul păcii”, elevii clasei 4C coordonati de învățător Huruianu Cristina au participat la concursul de desene ,,Pace și iubire” , elevii clasei 3A coordonați de doamna învățător Lupu-Neicu Marioara au confectionat ecusoane si semne de carte cu simbolurile păcii, clasa 3C coordonată de doamna învățătoare Lazăr Luminita a realizat o expoziție  de colaje și pictură, clasa 1C coordonată de doamna învățătoare Simionescu Marinela a realizat o expoziție  de desene.

Prof. Cortojan Viorica