1 Decembrie 2016

Elevii clasei a VI-a B, au desfășurat o activitate pentru a marca importanța zilei de 1 Decembrie, ziua națională a României. Au avut loc prezentări PowerPoint, prezentarea unor postere cu etapele istorice care au contribuit la formarea statului național unitar român.

De asemenea, s-au cântat cantece patriotice pentru a sărbători aceasta zi istorică!

Prof. Cazacu Camelia

 

Săptămâna Educației Globale

În perioada 14-18  noiembrie 2016, elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Gh. Marinescu” Galați  au participat la proiectul „Împreună pentru pace”, desfăşurat în cadrul celei de a XVIII-a ediţii a Săptămânii Educaţiei Globale. Educatia globalã cuprinde educatia pentru dezvoltare, educatia privind drepturile omului , educatia pentru pace si solutionarea conflictelor. Educatia globalã se fundamenteazã pe aspecte precum constientizarea rolului nostru ca cetãteni si atitudini de respect pentru diversitate. La acestea se adaugã si întelegerea cauzelor si efectelor ce afecteazã lumea, dar si mãsuri pentru a face lumea un loc mai bun. Proiectul a fost coordonat de prof. Viorica Cortojan în calitate de consilier educativ, împreunã cu celelalte cadre didactice, unde au desfãsurat activitãti de dobândire de cunostinte, de familiarizare a elevilor cu termeni specifici educatiei pentru pace. Au fost organizate activități care vizează menținerea păcii, implicarea în prevenirea şi eliminarea actelor de violență, promovarea unei atitudini de respect pentru diversitatea și comunicarea interculturală.

La învățământ gimnazial activitățile au fost cuprinse în proiectul ,,Pacea înseamnă toleranță”.

În colaborare cu elevii Școlii Gimnaziale ,,Emil Gârleanu” elevii coordonați de prof. Huțanu Ana, prof. Cortojan Viorica, prof. Cazacu Camelia, prof. Katler Dana au participat la activitatea ,,Pace și nonviolență pentru copii”.

Elevii claselor 5A,5B, 5C,6B, 6C au realizat postere expuse pe holul școlii, elevii clasei 6C au participat la dezbaterea ,,Pacea se consolidează prin toleranță și acceptare”.

În urma derulãrii activității au fost atinse toate obiectivele propuse, iar elevii au ieșit mai câstigați, mai informați și mai doritori de pace, armonie și frumos.

Prof. Cortojan Viorica

24 noiembrie 2016

Ziua Internationala a Drepturilor Copilului a fost sarbatorita la Biblioteca Franceza Eugène Ionesco prin activitatea „Tous les enfants ont des droits!” la care au participat 22 de elevi de la clasele 5B, 5C, 6B, 7C, 8C, membri ai Clubului Francofon „Caillou”, coordonat de prof. de limba franceza Ionelia Calin. Copiii, impartiti pe grupe, au ilustrat drepturile copiilor in desene si colaje, pe care le-au prezentat colegilor!

Dupa terminarea proiectelor, copiii au dorit sa viziteze biblioteca, si-au facut abonament si au imprumutat carti! Ce poate fi mai frumos, decat sa vezi copii impresionati de o biblioteca?!

Multumim doamnei director Dorina Moisa pentru gazduire si pentru sprijinul oferit! Ne vom intoarce peste cateva saptamani cu alte activitati!

https://www.facebook.com/dorinasimona.moisa/posts/1367010713318214?pnref=story https://www.facebook.com/dorinasimona.moisa/posts/1367044366648182?pnref=story

Prof. Ionelia Călin