Ora de programare s-a desfășurat și în acest în perioada 7-13 decembrie.

Au participat clasele 5A, 5B, 5C, 6A, 6B, 6C îndrumate de doamna profesor Penu Ionela au intrat în lumea programatorilor începători folosind liniile de cod pentru a însufleți personajele din jocul pe computer Minecraft sau personajele din filmul Star Wars sau chiar personajele de animație din Frozen. Orele s-au desfășurat în laboratorul de informatică al școlii. La final, elevii care au parcurs complet ora de programare au primit un certificat.

Clasele 7A și 8A au programat în timpul orelor de optional sub atenta îndrumare a doamnei profesor Tobiaș Silvia-Daniela. Clasa 7A a codat Star Wars și Minecraft , iar clasa 8A a preferat Minecraft. Orele s-au defășurat în sala de clasă, elevii trecând pe rând la computerul clasei pentru a încerca liniile de cod.

code.org – minecraft

code.org – hour of code

În perioada 10-18 octombrie 2015 se desfășoară Săptămâna Europeană a Programării, o acțiune destinată tuturor celor care vor să pătrundă în lumea minunată a programării într-un mod plăcut și amuzant.

Clasele 5A, 5B, 5C, 6A, 6B, 6C și membrii Clubului de Informatică ”Micii programatori”, sub atenta îndrumare a doamnei profesoare Penu Ionela au intrat în rândul utilizatorilor de Scratch învățând să utilizeze cât mai util și plăcut liniile de cod pentru a-și crea proiecte proprii.

 

Miercuri, 14 octombrie, elevii claselor 7B și 8B s-au alăturat proiectului “CodeWeek”. Au participat cu entuziasm la ora de programare, învățând primele noțiuni de programare jucându-se.

Interesul a fost cu atât mai mare cu cât, după parcurgerea unei Ore de programare, au primit și un certificat de absolvire.

Consider că a fost o activitate interesantă , iar elevii au avut posibilitatea să vadă ce se află dincolo de jocul lor preferat sau de site-urile pe care navighează, să-si îmbogățească cunoștințele.

prof. Florescu Aurelia

 

Marți, 13 octombrie 2015, clasa 8A a intrat în rândul programatorilor europeni! Cu această ocazie am învățat să scriem linii de cod în Scratch, după ce anul trecut în decembrie am creat linii de cod ajutând personajele din ”Frozen” să patineze…

Joi, 15 octombrie 2015, a venit rândul elevilor clasei 7A să creeze în Scratch! Ne-am amuzat creând momente de dans și apoi am făcut cunoștință cu ”profesorul tăcut”.

CodeWeek

Profesor Tobiaș Silvia-Daniela

forum informatica.scoala2galati.ro