Școala Altfel – 2015 : clasele primare 

Apa, izvorul vietii  – 20 martie 2015

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei – 20 Martie, elevii clasei a III-a A au participat la o activitate interesanta si instructiva, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Galati. In cadrul acestei actiuni au fost discutate aspecte legate de dezvoltarea si utilizarea durabila a resurselor naturale si in special a apei.
p.i.p. Tabacaru Laura

X X X

Ziua Mondială a Păsărilor 2 aprilie, este sărbătorită încă din anul 1906 şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promoveză principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei. Motivele pentru care celebrăm Ziua Păsărilor sunt lesne de înţeles: zborul, cântecul şi frumuseţea păsărilor sunt surse de relaxare şi inspiraţie; păsările sunt indicatori ai sănătăţii ecosistemelor; multe specii de păsări aduc foloase omului, în primul rând păsările insectivore şi răpitoarele care consumă rozătoare mici. Deşi păsările au un rol deosebit de important în mediul înconjurător şi în viaţa omului, ele se află în declin global, mai ales datorită factorului antropic.
Prof. inv. primar Simionescu Marinela

X X X

A sosit primavara. Cerul este senin iar norii de cenusa dispar. Din cer apar cateva raze aurii. De sub frunzele moarte se iveste ghiocelul. Pamantul e umed si negru.
Primavara trezeste la viata intreaga natura.
…Asa incepe primavara! Am ajutat-o si noi, copiii cls IA ,sa vina mai repede, transformandu-ne in vestitorii ei! Am imbiat-o cu vers, cantec si dans! Si pentru ca totul s-a desfasurat la o sala de joaca chiar pe 8 Martie, am avut grija sa pregatim din timp surprize pantru mamici! Nu de alta, dat tortul a fost tot pentru noi! La multi ani, PRIMAVARA!
Prof inv primar, Marioara Lupu- Neicu

 

x x x

Anul acesta, 24 Ianuarie a fost intr-o zi de sambata. Asa a incoltit ideea unei vizite a Casei Memoriale ,,Al. Ioan Cuza” din Galati. Parinti si copii am trecut prin vremurile de mult apuse si ne-am reincarcat sufletele cu patriotismul si diplomatia domnitorului, cu dorul pentru dreptate si speranta de mai bine. Intr-o hora simbolica ne-am prins ,,mana cu mana” si am ascultat inca o lectie de istorie despre Unirea Mica.

Prof inv primar,

Marioara Lupu- Neicu- cls IA

x x x

17 octombrie 2014

Clasa I A, sub coordonarea dnei invatatoare Marioara Lupu- Neicu, a desfasurat activitatea integrata ,,Octombrie” in prezenta parintilor si a bunicilor elevilor. Acestia au ,,vazut pe viu” cum decurg astfel de activitati, cum participa copiii la lectie, cat de implicati sunt; au transformat totul intr-o joaca creativa si rezultatele au fost pe masura!

Leave a Reply