Dragi elevi,

Trăim momente pe care nu ni le-am fi închipuit cu câteva luni în urmă. Am fost la munte, ne-am îmbrăţişat rudele venite din străinătate, ne-am bucurat când am cumpărat un telefon nou. Dar mai ales ne-am bucurat unii de ceilalţi, de momentele când veneaţi la şcoală cu temele făcute sau cu câte o scuză clasică. ,,Mi-am uitat caietul acasă, dar mi-am facut tema…’’ Să vă spun un secret… ştiam că „evitaţi adevarul” şi vă îndrăgeam şi atunci… poate mai ales când trebuia să părem indignaţi. Eram fericiţi, dar, aşa cum se întâmplă adesea, am înţeles fericirea doar când am pierdut-o.

Acum totul s-a schimbat. Trăiţi doar între patru pereţi şi această izolare ne apasă, dar este spre binele tuturor. Staţi mai mult la  calculator, nu aveţi voie să ieşiţi la joacă, nu vă întâlniţi cu prietenii, nu faceţi sport. Dar puteţi învăţa lucruri noi şi acum. Citiţi cât mai mult, scrieţi gândurile care vă framântă, faceţi sport în casă, mâncaţi raţional. Faceţi ce vă place, dar în casă.

Am uitat ceva ? A,da…Vă rog să vă faceţi temele pe platforma pe care şcoala v-a pus-o la dispoziţie. Utilizarea platformelor va fi o deprindere esenţială în viitor şi noi, cei cu „mai multă experienţă”, aşteptăm ajutorul vostru.

Nu uitaţi că părinţii au nevoie de susţinerea  voastră în zilele şi lunile care vor urma. Va trebui să fiţi înţelegători, veseli şi înţelepţi. Va fi nevoie să îi încurajaţi şi să le fiţi alături în momente dificile. Am încredere în voi pentru că vă cunosc şi ştiu că vă veţi descurca foarte bine.

Îmi este dor de voi şi sper că ne vom revedea cât mai curând fără teama că ne apropiem la mai puţin de un metru.

Nu uitaţi să vă spălaţi pe mâini şi să zâmbiţi. Faceţi asta pentru voi, pentru cei dragi şi pentru mine.

Cu drag,

Profesorul vostru

Mesajul a fost scris de domnul profesor de limba română Vasile Mihai, în numele tuturor profesorilor din Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu” din Galați