Trei echipe de elevi din clasa a VI-a B: AlphaDogs (Ciupitu Sebastian, Vicol Iustin, Țuțu Ștefan), Andromeda (Căluian Denisa, Cîrcotă Giulia, Mirică Ana, Burluc Iulia), pisica 9 (Marinescu Mihnea, Băbușanu Ciprian), îndrumate de profesoara lor de astronomie Tobiaș Silvia-Daniela, au participat la competiția inițiată de Agenția Spațială Europeană (ESA) în perioada octombrie 2018 – martie 2019.

Competiția European Astro Pi Challenge s-a desfășurat pe secțiunile Mission Zero și Mission Space Lab. Cele trei echipe din școala noastră au participat la categoria Mission Zero, în cadrul căreia elevii au conceput programe pentru computerele Astro Pi aflate pe Stația Spațială Internațională (ISS). Cele mai bune programe au fost rulate pe ISS, echipele primind o dată cu certificatele de participare și o informare din partea ESA referitoare la ora și locul în care se afla ISS la momentul la care a fost rulat programul lor.

Toate cele trei echipe au avut bucuria să afle că programele concepute de ei au fost rulate pe Stația Spațială Europeană.