Blogul clasei a IV-a B

Lecție de istorie la clasa a IV-a B, susținută de doamna profesor Cazacu Camelia în colaborare cu doamna profesor învățământ primar Simionescu Marinela. Aplicații la oră: Columna lui Traian, activitate pe echipe.

Lecție deschisă – Comisia metodică învățători

În cadrul COMISIEI METODICE ÎNVĂȚĂTORI, am susținut o activitate cu titlul ”Prietenia – floarea cea mai rară din lume” având ca scop: dezvoltarea interesului elevilor pentru cunoaşterea şi înţelegerea unei valori europene care este “prietenia”, dar și educarea copiilor în spiritual prieteniei.

Elevii clasei a III a B au rezolvat toate sarcinile cu mare atenție, individual, frontal și pe grupe, la sfârșitul cărora completau un panou cu imagini și fragmente din poveștile lui Ion Creangă și poeziile lui Mihai Eminescu, cei mai buni prieteni ai literaturii române. Ca sarcini au avut de completat un ciorchine, paianjenul, cvintetul, copacul așteptărilor și de așezat piesele unui puzzle toate având ca punct de plecare PRIETENIA.

Elevii au înțeles că PRIETENIA este legătura între persoane, bazată pe afecțiune, pe sentimente de simpatie, de stimă, de atașament, încredere și respect reciproc.

*** Prietenia este o haină valoroasă care se curăţă când se murdăreşte, nu se aruncă la prima pată.***

Institutor Roșca Mariana