i-BEST

Elevii clasei a 8-a B, coordonați de doamna profesoară Cortojan Viorica, au participat la activitatea CALITATEA APEI din cadrul proiectului I-BEST. Proiectul urmăreşte ca elevii să dobândească cunoştinţe prin investigatie ştiinţifică. Mai multe informatii se găsesc  accesând http://education.inflpr.ro/ro/IBEST.htm

Elevii clasei a 7-a A au participat la activitatea VREMEA ŞI PARAMETRII METEO propusă in cadrul proiectului i-BEST. Activitatea de investigare științifică “Vremea și parametrii meteo”  se referă la monitorizarea vremii. Elevii au măsurat:

  • temperatura medie
  • cantitatea medie de precipitații
  • viteza si direcția vântului

Profesor, Cortojan Viorica

Revistă în limba engleză “Different and the Same: a Cultural Approach to the European Dimension”

Stimati elevi si parinti, va informez ca a aparut numărul 5 al revistei in limba engleza “Different and the Same: a Cultural Approach to the European Dimension”. Revista  reprezintă produsul rezultat în urma colaborării a 15 cadre didactice care au coordonat aproximativ 130 de elevi din România şi Spania. Materialele realizate de elevi includ diseminări ale activităţilor desfăşurate pe parcursul proiectelor europene, poezii, eseuri argumentative, compuneri libere, descrieri ale obiceiurilor si tradiţiilor locale, prezentări de filme şi cărţi. Aceştia au redactat 83 de articole şi au creat 36 de ilustraţii grafice având astfel oportunitatea de a scrie în limba engleză, de a citi şi de a învăţa despre tradiţii si obiceiuri locale, viaţa şi interesele adolescenţilor, contribuind astfel, în mod direct, la crearea si re-crearea dimensiunii europene.

Totodata, mentionez ca este deja al treilea an in care elevi din scoala noastra participa la elaborarea acestei reviste, cu articole dintre cele mai variate si interesante. Multumim tuturor elevilor pentru colaborare si diversitatea materialelor.
Link-ul revistei: http://www.scoalasmardan.ro/images/Different%20and%20the%20same%20no%205.pdf.pdf

Profesor, Daniela Ciobanu

Predăm diversitate și elevilor noștri le place

Activitate metodică desfășurată la Liceul Tehnologic Transportui Căi Ferate din Galați, de către doamna profesoară Alecu Ioana. Articol Viata Libera

Scrisul face bine

După cum bine se ştie, în şcoala noastră s-a derulat proiectul “SCRISUL FACE BINE”, care a avut ca scop încurajarea copiilor pentru a-şi demonstra abilităţile de exprimare în scris, sau, de ce nu, descoperirea talentului de a compune. După o perioadă în care a fost creat grupul-ţintă, au început antrenamentele de pregătire în vederea lucrării finale şi cu acest prilej am constatat că avem elevi cu sclipiri de condei, care au realizat lucrări de toată frumuseţea.

Compunerile finale au confirmat seriozitatea şi talentul unor copii, care au avut satisfacţia, deloc neglijabilă, de a fi recompensaţi cu premii speciale, pe lângă cel primit de toţi participanţii. Aşadar, se poate spune că scrisul face bine celor care participă la proiect şi mai ales care au demonstrat seriozitate şi perseverenţă. Se ştie că şi pentru oamenii daruiţi cu talent, inspiraţia inseamnă 10%, iar transpiraţia, adica munca, efortul, reprezintă 90%. În multe cazuri, zicala se verifică…

Susţinerea probelor şi premierea au constituit “partea vizibilă”a organizarii, iar cea nevăzută a necesitat efort şi timp, răbdare şi rigoare. Consider cu toate acestea, că proiectul şi-a atins obiectivul fundamental, acela de a îndemna la scris, încurajând elevii să-şi aştearnă gândurile pe foaia albă, încrezători în capacitatea lor de a se exprima. Acum, că “ghiaţa s-a spart”, îi aşteptăm pe micii scriitori la o nouă provocare…Se apropie Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, concursul suprem al celor mai talentaţi copii. Succes!

Profesor, Liliana Călin