Revista ECOuri gălățene , creată de 4B, cei mai Buni!, îndrumați de profesorul învățământ primar Simionescu Marinela, a ajuns la nr. 6. Lectură plăcută!

Săptămâna Altfel – clasa a IV-a B

Pictură pe ouă de ipsos

Excursie la Iași

 

Pe urmele lui Creangă

Cu ocazia  *Mărțișorului*, elevii clasei a III a B, îndrumați de dna înv. Mariana Roșca, au prezentat câteva dramatizări din poveștile lui  Ion Creangă,  pe scena  din Sala de spectacole, de la Liceul de Arte ”D. Cuclin”:  Pupăza din tei,  Prostia omenească, La cireșe și  Năzdrăvăniile lui Păcală.

Unirea lui Cuza

Patriotismul, la fel ca și educația, se învață din fragedă pruncie, se insuflă și se dezvoltă in “cei 7 ani de acasă” și se continuă la școală. Eu, ca învățător, trebuie să-i explic copilului  ce înseamnă dragostea de țară, să-l învăț despre valorile românești, să-l fac să înțeleagă de ce trebuie să respecte memoria eroilor căzuți pentru libertatea țării și a poporului român. Dincolo de definițiile patriotismului, este bine să evidențiezi felul în care această valoare se manifestă prin comportamente și acțiuni. Ce alt exemplu poate fi mai bun decât sărbătorirea Zilei de 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri prin cântec, joc și voie bună?

VID_20160124_103619

La 24 ianuarie 2016 am pornit cu mic, cu mare  spre casa Cuza. Acolo, în fața părinților, elevii clasei a II-a A s-au transformat în Cuza, moș Ion Roată, țărani, boierii din Adunarea ad-hoc, prezentatori, recitatori și dansatori. Așa am arătat noi că suntem patrioți! Urmați-ne exemplul!

Profesor învățământ primar Lupu-Neicu Mărioara

Lansarea nr. 5 al revistei clasei a IV-a B “Ecouri gălățene”

Vineri, 11 decembrie 2015, ora 13.00, la Muzeul “Casa Cuza Vodă”, elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Gimnazială “Constantin Gh. Marinescu” Galaţi sub coordonarea doamnei profesor învățământ primar Simionescu Marinela au lansat nr. 5 al Revistei clasei a IV-a B – “ECO-uri gălăţene”. De asemenea elevii au interpretat scenete din opera lui Ion Luca Caragiale: Bubico, Domnul Goe, Vizită, O inspecțiune.

Împreună cu elevii mei am participat la lansarea la apă a navei “ATLANTIC SHRIKE” pe data de 26 noiembrie 2015 la Șantierul Naval Damen Shipyards Galați.

 

Elevii clasei a IV-a B au realizat picturi pe sticlă reprezentând două dintre simbolurile orașului nostru: Casa Cuza si Turnul de Televiziune.

Profesor învățământ primar, Simionescu Marinela

 Sunt mândru că sunt român!

Marea Unire  din 1918 a fost și rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în  faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, a unui  guvern, a unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit din putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulia sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi.

Elevii clasei a II-a A s-au pregătit intens pentru a sărbători aceasta zi: au confecționat semne de carte cu motive populare, colaje cu tricolor pe conturul hărţii României, româncuţei, românaşului, mandale tricolore, hora românilor şi ecusoane pentru ziua de 1 Decembrie. Îmbrăcaţi în frumoasele lor costume naţionale au dedicat acestei zile un cântec şi un dans popular iar steguleţul tricolor a fluturat în mânuţele lor cu mândrie!

A consemnat, prof. înv. primar, Mărioara Lupu-Neicu

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI GLOBALE- EGALITATEA TREBUIE SĂ FIE REALĂ

Pe 24 noiembrie, elevii clasei a II-a A au desfășurat activitatea având ca subtemă EGALITATEA DE ȘANSE, O REALITATE NECESARĂ! S-a vizionat un material video având ca personaj central un copil cu dizabilități adus într-o școală de masă; Maria este fetița care dă dovadă de multă inventivitate pentru a-l integra pe baiețel în grupul clasei; impactul emoțional a fost foarte puternic, elevii clasei a II-a a fiind foarte impresionați dar și stimulați în a fi toleranți cu cei care, deși sunt diferiți de noi, ne sunt egali.

A consemnat, prof. înv. primar, Mărioara Lupu-Neicu

Octombrie 2015 – Halloween la clasele 1A, 1B, 1C

În săptămâna 26-30 octombrie 2015, sub îndrumarea prof. Ciobanu Daniela, elevii claselor întâi au pregătit expozitii de măști de Halloween și au decorat și câțiva dovleci. Cu această ocazie, li s-a prezentat și sărbătoarea de Halloween, cu tradițiile specific.

Activitatea a avut ca scop introducerea activității de Halloween în orizontul școlarilor de clasa I. Astfel, ne-am propus să confecționaăm niște măști care să fie expuse ulterior în școală.

Activitatea le-a plăcut copiilor, mai ales că măștile și le-au făcut chiar pentru ei. De aceea, unii au venit pregătiți cu « ași în mânecă », cum ar fi stickere sau alte « bijuterii » pentru a adăuga o notă personală măștii lor. Alții, văzând detaliile colegilor, au improvizat desenând chiar ei acel ceva.

Cred că astfel de activități îi ajută pe copii să își dezvolte simțul pentru frumos, dar și să își îmbogățească « bagajul » multicultural și, de ce nu, să fie toleranți cu alte culturi, etnii etc.

profesor Ciobanu Daniela

 

Clasa a II-a A –  25 octombrie 2015

Activitatea s-a desfășurat în Grădina Botanică din cadrul CMSN Galați. Unicitatea locului ales a dat tonul desfășurării activității. Ne-am oprit la un foișor și, după ce am discutat cu copiii despre modul cum văd eu derularea activității, am primit cu brațele deschise propunerile lor și am purces la treabă. Deși au fost puțini- 10- s-au organizat foarte bine: au adunat frunze de diferite forme și culori; au desenat fructe pe podeaua foișorului, cu creta colorată și apoi au făcut colaj de frunze; cu ajutorul mămicilor au realizat siluetele de fetiță și de băiat, le-au tapetat cu frunze și apoi s-au fotografiat cu ele in prințese și cavaleri ai Toamnei.

Pentru relaxarea de după muncă, au apelat la ceea ce le-a oferit Aleea terapeutică și expoziția de crizanteme din cadrul muzeului dar au și transformat bostăneii în obiecte decorative. Distracție a fost cuvântul de ordine al acestei activități. Au zumzăit și au muncit precum furnicuțele (nu degeaba fac parte din Clasa furnicuțelor!) I-a încântat tot ce au realizat. Jocul în aer liber e preferat de copii și de părinți în egală măsură!

S-au distrat dar au reactualizat faptul ca natura le e prietenă în orice împrejurare, că ea dăruiește și inspiră. Pentru aceasta, și nu numai, ei trebuie să o ocrotească și să învețe povestea celor trei R!

Prof. înv. primar, Mărioara Lupu-Neicu