„Apa înseamnă Viaţă!”

Activitatea s-a desfăşurat în data de 20 martie 2015 , în cadrul  Şcolii Gimnaziale „Constantin Gh. Marinescu” Galaţi, având ca obiective cunoaşterea importanţei apei în viaţa oamenilor şi conştientizarea consecinţelor provocate de lipsa apei pentru toate vieţuitoarele. Această activitate a fost coordonată de doamnele profesoare Călugăru Viorica şi Florescu Aurelia. Au participat Eco şefii claselor a IV-a – a VIII-a din şcoală şi doamnele profesoare Călin Ionelia şi Cortojan Viorica.

Activitatea a început cu o scurtă prezentare a evenimentului sărbătorit pe 22 martie 2015, respectiv „Ziua Mondială a Apei”. Apoi s-a discutat cu elevii importanţa apei în viaţa noastră, dar şi a animalelor şi a plantelor. Doamna profesoară Călugăru Viorica le-a prezentat elevilor un material ppt. cu titlul “Fără apă!”. Doamna profesoară Cortojan Viorica le-a prezentat elevilor o lucrare practică de filtrare naturală a apei, cu ajutorul unei instalaţii artizanale.

Elevii clasei a VIII-a C, îndrumaţi de d-na profesoară Florescu Aurelia, au realizat o machetă a unui catamaran şi a ecosistemului în care navigă această. Macheta a fost realizată din materiale reciclabile şi nepoluante pentru apă. Elevii au prezentat beneficiile şi pericolele exploatării acesteia, precum şi ce nu trebuie folosit la o ambarcaţiune pentru a nu dăuna ecosistemelor acvatice. Scopul realizării machetei a fost participarea la activitatea “Apa înseamnă Viaţă”, cu ocazia Zilei Mondială a Apei, derulată la Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi – Facultatea de Inginerie, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi coordonată de  ONG Asociaţia “Tinerii şi Viitorul”. Ca parteneri ai activităţii au fost şi  ISU –Galaţi, ISJ Galaţi, Vox TV, Viaţa Liberă Galaţi , C.J.R.A.E, ş.a. În cadrul acestei activităţi s-au desfăşurat activităţi de informare a elevilor, un concurs de machete, o probă teoretică şi o probă practică de filtrare a 300 ml de apă poluată. Poze ale activităţii sunt postate pe internet la adresa: https://www.facebook.com/pages/Tinerii-si-viitorul-1/292929177518002?sk=info&tab=page_info

Elevii participanţi au căştigat premiul I la toate cele trei secţiuni ale concursului ce s-a desfăşurat cu această ocazie.                                                         prof. Florescu Aurelia

Activitate caritabilă dedicată ZILEI VOLUNTARIATULUI  –  5 decembrie 2014 CU TOŢII SUNTEM COPII!

Organizatori – doamnele profesoare: Călugăru Viorica şi Cazacu Camelia

20 elevi din clasele a V-a şi a VI-a ai Şcolii Gimnaziale ”Constantin Gh. Marinescu” au vizitat Şcoala Specială “Emil Gârleanu”  și au realizat împreună cu elevii acestei școli decoraţiuni pentru brad din resturi de hârtie şi textile. Deasemenea au oferit cărţi şi jucării copiilor de la Şcoala Specială, încercând astfel să aducă o rază de lumină pe chipul acestora, şi să dea o destinaţie utilă deșeurilor.

 

Mașinuța viitorului
Seminarul Național “Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător”

Tema-INTERDISCIPLINARITATEA EDUCATIEI PENTRU MEDIU

Pe 11 octombrie 2014, s-a desfasurat la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti, a XVI-a editie a Seminarului National “Parteneriat in educatia pentru mediul inconjurator” organizat de Centrul Carpato Danubian de Geoecologie.

Scopul intalnirii l-a constituit prezentarea celor mai bune practici in promovarea programelor de educatie pentru mediu. Specialiştii şi practicienii din domeniul educaţional au avut posibilitatea sa împărtăşeasca experienţe referitoare la dezvoltarea abilităţilor practice şi dobândirea competenţelor privind implementarea programelor CCDG şi a rezultatelor obţinute de către cei care promovează acest tip de educaţie .

Principalele momente ale seminarului au fost dedicate alocutiunilor invitatilor si partenerilor  (invitat special Daniel Shaffer, Director Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediul Ȋnconjurător ) , acordarii Steagului Verde  scolilor evaluate si reevaluate in anul scolar 2013-2014, acordarii premiilor pentru Concursurile Nationale organizate de CCDG.

Presedinte de Onoare- Profesor universitar dr. Maria Patroiescu considera că “ introducerea educatiei pentru mediu in scoala, trebuie sa se inscrie intr-o strategie institutionala ,regandita  in complexitatea ei,  elevul trebuie sa gaseasca pe parcursul scolarizarii explicatii pentru: natura, ecologie, sanatate,  poluare , riscuri“  doar  asa se pot obtine schimbari comportamentale si responsabilizari individuale.

Scolii Gimnaziale “Constantin  Gh. Marinescu”Galati  i s-au decernat :

Al V-lea Steag Verde si placheta aniversara, suntem astfel singura unitate scolara din  judetul Galati cu 5 astfel de premii  internationale in palmares;

Premiul al III-lea la Concursul Național “Valorificând deșeurile, salvăm mediul și sănătatea noastră”;

Mentiune speciala acordata elevului Francisc Razvan  clasa a VII-a C, la Concursul National  “Patrula Eco”.

Raportat de coordonator Eco-Școala,

Prof. Viorica Călugăru

ev steag verde 2014 presa

 

Leave a Reply