Activități extra-curriculare 2012-2013

x x x

Campania Globala pentru Educatie “Salvati Copiii” 

invitatie catre scoli

Scoala noastra participa la acest proiect prin activitati specifice coordonate de director adjunct profesor Alecu Ioana si profesor pentru invatamantul primar Tabacaru Laura. Fotografiile de mai jos sunt facute in timpul activitatii “Toti copiii au nevoie de un profesor”. Vor urma intalniri si dezbateri cu elevii si parintii, eseuri, scrisori si mesaje catre factorii de decizie, concurs foto, etc.

salvati copiii salvati copiii salvati copiii IMG_0210              salvati copiii             salvati copiii             salvati copiii

x x x 

Programul ”Să ştii mai multe, să fii mai bun!”            1-5 aprilie 2013

Programul conceput de cadrele didactice ale scolii noastre propune implicarea elevilor în activități extracurriculare și extrașcolare interesante, care să le valorizeze talentele si preocupările extra-şcolare în domenii cât mai diverse si adaptate varstei lor.

1 aprilie 2013
“Targul de cariere” – elevii claselor a 8-a insotiti de dirigintii lor, prof. Calugaru Viorica, Matei Silvia si Katler Dana au vizitat targul de oferte ale liceelor organizat la Universitatea Dunarea de Jos.

“Sa gatim si sa mancam sanatos” clasele 5-7 au invatat ce inseamna sa mananci sanatos si au pregatit mancaruri din cele mai bune si sanatoase ingrediente: legume si fructe.

5B bucatari 5B bucatari fete 5B buctari baieti 5B salate

2 aprilie 2013
“Concurs de dans”
Grupul de Majorete al Scolii noastre a participat la un concurs de dans ce a avut loc la Sala de Judo! Felicitari fetelor si d-nei prof. Gabriela Talaba care se ocupa de pregatirea lor!

maj1 maj2 maj majorete

“Mai putine deseuri la Marea Neagra!” – proiect de mediu coordonat de d-na Petruta Moisi, presedintele Centrului de Consultanta Ecologica Galati. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana si cuprinde, in special, impartasirea modului in care pot fi pastrate resursele, in vederea conservarii si a protejarii mediului inconjurator. Activitatea s-a desfasurat in sala multimedia a scolii noastre care s-a dovedit prea mica pentru numarul de elevi si profesori interesati de aceasta tema.

marea1 marea2 marea3 marea

“Orasul de la Dunare” – plimbare pe faleza de jos si de sus a Dunarii cu elevii insotiti de prof. Georgiana Munteanu, Silvia Tobias si Maria Moraru. Copiii au avut ocazia sa afle lucruri noi despre Dunare si afluentii ei care trec pe langa orasul nostru, despre influenta apei in dezvoltarea localitatilor si pericolele pe care le poate aduce apa in viata comunitatii.

faleza faleza faleza faleza

3 aprilie 2013
“Ia atitudine! Siguranta in scoala depinde si de tine!”
Activitatea a fost organizata de director adj. prof. Ioana Alecu si consilier educativ prof. Ionelia Calin pentru clasele gimnaziale in incinta Complexului Muzeal Stiintele Naturii Galati. Partenerii scolii in aceasta activitate au fost Sectia 2 de Politie Galati si d-na mediator Balan Mihaela.

ia atitudine ia atitudine P1270302 ia atitudine
Dupa terminarea activitatii cateva clase insotite de prof. Silvia Tobias si Georgiana Munteanu au vizitat expozitiile din muzeu, acvariul, serele, au urcat pe terasa observatorului astronomic unde au primit informatii interesante de la dl. consultant stiintific si invitatia de a participa la evenimentele “lunii astronomiei”.

observator observator observator obs

Trei zile la Sinaia – excursie organizata de prof. Buruiana Gina pentru elevi din diferite clase 5-8

4 aprilie 2013
Concurs de cultura generala “SA FII CEL MAI BUN!”
Concursul interdisciplinar a testat cunostintele generale ale elevilor din clasele V-VIII. Comisia de evaluare a fost formata din profesorii: Ionelia Calin, Gh. Balmus, Aurelia Florescu, Vasile Cristea.

concurs cultura cultura cultura cultura

” Parada costumelor!” – activitate desfasurata in biblioteca scolii si coordonata de catedra de limba si literatura romana, prof. Calin Liliana si Coreschi Iulia, bibliotecar Pasarel Tanta.

costume costume costume costume

“Curatenie de primavara!” – elevii din cateva clase au fost implicati in curatarea curtii scolii si in redecorarea gradinii din fata scolii prin plantarea de flori de primavara. Vremea destul de umeda si rece nu i-a descurajat nici pe copii nici pe profesorii Florescu Aurelia, Cretu Valeriu, Cortojan Viorica, Calugaru Viorica, Coreschi Iulia.

curatenie curatenie gradina gradina

“Lumea Apei” – activitate a proiectului Comenius “Wiki Water World” care a fost coordonata de d-nele profesoare Maria Moraru, Silvia Tobias si Georgiana Munteanu.

wiki wiki wiki wiki

5 aprilie 2013
Clasele gimnaziale au desfasurat diverse activitati dintre care amintim Vizitarea expozitiei de arta organizata in incinta Universitatii Danubius si Vizitarea laboratorului de determinare a calitatii apei din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane; elevii au fost insotiti de prof. Tobias Silvia, Cristea Vasile, Vadeanu Adrian, Calugaru Viorica, Moraru Maria, Matei Silvia, Munteanu Georgiana.

laborator laborator laborator laborator laborator laborator laborator laborator

Un grup destul de mare de elevi au participat la o excursie la Bucuresti unde au vizitat Gradina Zoologica, Muzeul Satului si alte zone turistice ale capitalei noastre. Organizator: prof. Strat Adriana; insotitori ai grupului: Cretu Valeriu, Florescu Aurelia, Vasile Mihai, Balmus Gheorghe.

x x x

     In perioada 30-31 martie 2013 a avut loc la Galati un Training Sigur.info pentru voluntarii din scolile si liceele galatene. In aceste doua zile pline de energie si de voie buna, elevii si profesorii au invatat despre Siguranta online si Voluntariat in cadrul programului Sigur.info, coordonat la nivel national de Organizatia Salvati Copiii Romania.                        La aceasta actiune, scoala noastra a fost reprezentata cu succes de elevii: Panait George, Perju Ana-Teodora si Plugariu Andreea din clasa a V-a B, Mehedinti Patricia si Andrei Sebastian din clasa a VII-a A.                                                Voluntar, prof. Tabacaru Laura

x x x

Voluntari ASMAProgres prin sănătate  şi educaţie
Prof. Vasile Mihai

Perioada actuală este dominată de spectrul crizei care devine o explicaţie suficientă pentru toate neajunsurile unei societăţi bolnave. Când interesul elevilor pentru şcoală scade direct proporţional cu violenţa societăţii, când indiferenţa faţă de suferinţa apropelui  devine cod de conduit, se poate blama cu încredere CRIZA. Televiziunile fac audienţă prezentând cu o suspectă voluptate violuri, crime şi reglări de conturi în lumea interlopă, în timp ce tinere sumar îmbracate îşi dezvăluie  viaţa intimă folosind adesea un limbaj suburban în publicaţii cu pretenţii de seriozitate .Confruntându-se zilnic cu asaltul mediocrităţilor care se erijează în lideri de opinie este dificil, mai ales pentru cei mai putin informaţi, să deosebescă adevarul de minciună. Şi astfel mulţi cedează spunând ca nu se mai poate face nimic sau lasă totul în seama Providenţei…
Luptând cu letargia morală ce domină o mare parte din societatea românească, un grup de voluntari inimoşi  grupaţi în ASMA ( Asociaţia Suport Medical Activ), condusă de d-na dr. Maricela Dragomir, alege să se implice în acţiuni umanitare care vizează educaţia pentru sănatate, igienă personală şi sexuală, combaterea violenţei şi a consumului de droguri şi, nu în ultimul rând, educaţia ecologică.
După  perioada de organizare în care s-au realizat parteneriate cu  instituţii din Galaţi şi cu agenţi economici, am demarat acţiunea  popularizare a normelor de igienă în şcolile din judeţ.
Pe 1 februarie am plecat în comuna Frumuşiţa însufleţiţi de dorinţa de a oferi un sprijin concret celor mai tineri cetăţeni europeni…
Am fost întâmpinaţi cu multă căldură de cadrele didactice şi de elevii de la şcolile ,,Petru Rareş” şi ,, Frumuşiţa’’ pentru care orice ieşire din rutina şcolară este binevenită.
D-na director Dascălu Monica a precizat că activitatea este extrem de utilă, deoarece unele aspecte  privind igiena  pesonala şi viaţa sexuală sunt prezentate cu destulă reticenţă de cadrele didactice.
Stiind că este mai uşor să previi decât să vindeci, medicii şi profesorii au vorbit copiilor despre importanţa igienei personale şi a mediului de viaţă.
D-na dr. Dragomir, folosind exemple plastice adecvate nivelui de întelegere al elevilor din ciclul primar, a explicat că apa şi săpunul sunt aliaţii de nadejde ai sănătăţii. Cei care nu se spală zilnic, a precizat d-na doctor, împrăştie în jur o subtilă mireasmă de sconcs, îndepartând astfel prietenii…
D-l doctor stomatolog  Arama a prezentat riscurile pe care le implică igiena orală precară folosind imagini pe cât de şocante pe atât de convingătoare. Elevii au promis ca vor folosi periuţa şi pasta de dinţi de două ori pe zi. Suntem convinşi că profesorii le vor aminti periodic ce au învăţat în timpul petrecut împreună şi le mulţumim anticipat.
D-ra agent de poliţie, Cristina Borş, a impresionat prin tinereţe, graţie şi fermitate. Violenţa, afirma d-ra politist, se pedepseşte aspru, iar elevii trebuie să se adreseze cu încredere organelor abilitate pentru a nu deveni victime.
D-l doctor ginecolog, Mereuţa Ovidiu, a vorbit elevilor din clasele a şaptea şi a opta despre igiena vieţii sexuale şi despre virusul HPV care poate fi combătut eficient printr-un simplu vaccin…
In final, toţi copiii au primit cadouri constând în produse de igienă şi dulciuri.
ASMA mulţumeşte pe această cale tuturor celor care şi-a adus contribuţia la buna desfaşurare a proiectului şi îşi manifestă speranţa că şi pe viitor vor avea loc activităţi comune în cadrul parteneriatului. Se cuvine să menţionăm în mod special implicarea ,,Scolii Constantin Gh. Marinescu”. Doamna director prof. Ana Huţanu şi doamna director adjunct Ioana Alecu au susţinut în mod eficient şi prompt implementarea proiectului în şcoală. Consiliul elevilor, coordonat de doamna consilier educativ prof. Ionelia Călin, a colectat o cantitate însemnata de produse de igiena care au adus o bucurie în sufletul copiilor mai putin norocoşi din mediul rural… Domnul prof. Mihai Vasile a participat efectiv la activitatea educativă desfăşurată la şcolile din Frumuşita.
Bucuria din ochii copiilor ne îndreptăţeşte să consideram ca acţiunea a fost un real succes, iar toate eforturile îşi gasesc astfel justificarea. Sperăm că acţiunile umanitare desfăşurate de ASMA vor capăta amploare şi se vor  bucura de sprijinul tuturor celor care cred că prin generozitate, educaţie şi implicare se poate schimba destinul unui popor.

Agent Cristina Bors, despre consecintele violentei. Profesorul Vasile Mihai se pregateste de expunere. Din suflet pentru suflet. Scoala si Politia in prim-plan.
x x x

Ziua Culturii Nationale – 15 ianuarie 2013

A intrat în tradiţia şcolii noastre ca Poetul Nepereche să fie aniversat la fiecare 15 ianuarie, zi memorabilă a spiritualităţii româneşti, când sferele înalte au zămislit un Luceafăr.

Pentru a-l cinsti, elevii noştri entuziaşti au sacrificat o parte din vacanţa lor şi i-au interpretat cu drag versurile în cântece şi poezii. Pe fundalul sinonim cu doina românească, al soţilor  Doina şi Aldea Teodorovici, copiii au rememorat versuri dragi nouă, peste care timpul trece fără să aştearnă uitarea. Postere, lucrări în Power Point, recitări, cântece şi o atmosferă de poveste, plină de emoţie, toate acestea ne-au înseninat ziua aniversară, care, oricum, ne-a zâmbit cu soare cald şi cer albastru.

Au răspuns invitaţiei noastre doamnele director, domnişoara bibliotecară, domnul de matematică, iar gazdele ne-au fost, ca de obicei, cărţile lui Eminescu. Activitatea desfăşurată la biblioteca şcolii, s-a bucurat de atenţia postului TV-Galaţi, căruia îi mulţumim şi pe această cale.

x x x

Flori printre tunuri
Omagiu luptătorilor francezi căzuţi pentru apărarea României în Primul Război Mondial
În anul 1916 România intra în prima conflagraţie mondială pentru realizarea visului secular, Marea Unire. Regele Ferdinand, deşi neamţ prin naştere, avea suflet de român şi hotăraşte să dea curs dorinţei poporului sustinând Puterile Antantei.
Primele bătălii au fost, în mare parte, dezastruoase pentru armata română din cauza armamentului depăşit.
Când totul parea pierdut pentru ţara noastră, când guvernul şi regele se retrasesera în Moldova, când Tezaurul era la Moscova (unde a rămas şi azi…), când capitularea în faţa ofensivei germane parea inevitabila, ajutorul oferit de Franţa şi vitejia românilor au schimbat cursul istoriei.
Experţii militari francezi în frunte cu marele (la figurat, dar şi la propriu …) general Berthelot au avut o contribuţie decisivă la dotarea şi reorganizarea armatei române.
Luptând alături de ostaşii români, peste 500 de cetăteni francezi au făcut sacrificiul suprem pentru o ţară mică, dar înrudită prin limbă şi cultură.
S-au scurs 95 de ani de când 62 dintre ei dorm somnul de veci in Cimitirul Eternitatea din ,,Galaţi”.

A consemnat: prof. Mihai Vasile

x x x

Toamna – ofrandă lirică
Toamna – anotimpul recoltei, al împlinirilor şi al nostalgiei-a însufleţit muza poeţilor din toate timpurile şi a imbogaţit literatura cu opere nepieritoare. Frunzele explodeaza într-o exuberanţă de nuanţe de galben şi roşu înainte de a se lăsa împrăştiate de vânt, iar soarele devine mai zgârcit cu razele sale lăsând în urmă amintirea dulce-amară a zilelor nesfârşite de vară.
In mijlocul toamnei, într-o zi încă însorită pe 19 octombrie, elevii  clasei a VI-a A, împreună cu profesorul de Limba şi literatura româna, Mihai Vasile şi d-na bibliotecară Tanţa Păsărel, au organizat la Sala Multimedia un moment dedicat poeţilor români.
Prin vers şi cântec toamna şi-a făcut loc în sufletele noastre, bucurându-ne şi înduiosându-ne în acelaşi timp.
Ne-am amuzat cu ,,Rapsodii de toamnă” şi ne-am întristat cu greierul leneş, dar atât de simpatic din balada lui G.Topârceanu şi am simţit fiorul iubirii cu ,,Emoţie de toamnă” de Nichita Stanescu.
Vocea vibrantă a Margaretei Pâslaru ne-a cutremurat cu melodia ,,Lasă-mi, toamnă, pomii verzi” pe versurile Anei Blandiana. Elevii şi-au prezentat  posterele, au citit compuneri proprii şi au amenajat sala cu unele dintre darurile naturii : nuci, mere, bostani şi  frunze multicolore.
La sfârşitul activităţii doamna dir. adj. Ioana Alecu a preţuit stradania elevilor şi i-a încurajat să aibă încredere în forţele proprii, în şcoala şi in oamenii care o însufleţesc.
Îi  mulţumim pe această cale pentru încurajări şi aprecieri şi o aşteptam cu drag la toate activităţile…
Clasa aVI-a A,
Prof. Mihai Vasile

         

x x x

31 oct 2012 – Printre cele mai populare sărbători “de import” se numără, fără îndoială, Halloween-ul. Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, şi acum copiii s-au pregătit ca pentru un eveniment cu totul special, pe care l-au realizat cu fantezie şi umor. Au amenajat sala  cu decoruri ce amintesc de sărbătoarea americană, cu dovleci simbolizând capete luminate în interior, pentru a le face mai expresive, s-au costumat în vrăjitoare, vampiri şi spirite, apoi şi-au prezentat costumele în engleză şi în română. S-a încins o paradă a costumelor dansantă, cum de mult timp nu s-a mai văzut şi un dans al vrăjitoarelor ameţitor. Felicitări organizatorilor – clasa a VI-a B – prietenilor care au participat şi nu în ultimul rând invitaţilor: doamnelor director, doamnelor profesor Munteanu Georgiana, Bărbieru  Mihaela şi domnului profesor Vasile Mihai pentru prezentă şi susţinere.
Diriginte, profesor Liliana Călin

x x x

Ziua de 5 octombrie a fost sarbatorita prin activitati extracurriculare organizate de cadrele didactice. Din fotografiile de mai jos puteti intelege despre ce activitati este vorba. Vremea a fost foarte frumoasa, copiii au fost bucurosi iar cadrele didactice au inteles inca o data cat de pretuite si pretioase sunt daca sistemul nu le poate cel putin scuti de indatoriri de ziua lor, Ziua Educatorului.