Projects: National / Partnerships

Natura inspiră și dăruiește 

 click pe imagine pentru a vedea mai mult  

                Un zâmbet, o floare, un strop de culoare

ECO SCOALA 

 Piticii clasei I B au plantat flori în grădina școlii – Patrula ECO

 

În cadrul proiectului educațional ”Folclorul pe înțelesul copiilor”, PITICII clasei I B și doamna lor învățătoare Morun Valentina au descoperit ”Drumul Cânepii” alături de mentorii de la Centrul Cultural ”Dunărea de Jos”-Galați.        

 

click pe imagine pentru a viziona mai mult

NATURA DĂRUIESTE SI INSPIRĂ!
Participăm si  la a IV-a editie a acestui proiect national, în parteneriat cu Mioveni, Arges. Natura e darnică cu noi. Adunăm din ceea ce ne oferă, lucrăm în perechi si realizăm lucrări cu care ne ornăm sala de clasă. Muncind, apreciem mai mult efortul celor de lîngă noi, respectăm ceea ce mama natură ne oferă cu atâta generozitate!
Ana Maria Băltătescu, cls a II-a A, instit. Mariaora Lupu Neicu

Tinerii impotriva violentei

  „Dragul meu adolescent, văd lumina din ochii tăi, energia din corpul tău şi sper că ea se găseşte şi în sufletul tău. Ştiu că tu eşti cel care va face viitorul şi nu eu, tu şi nu eu vei fi cel care va stabili ce e rău şi ce e bine, având grijă de tot ce e drept în lume”. 
               Acestea sunt cuvintele pe care fiecare dascăl ar dori să le rostească dacă nu ar fi făcut-o altcineva înainte, un mare OM: Nelson Mandela.
                Împărtăşind aceeaşi încredere în viitor şi în oameni, 55 de dascăli gălăţeni(profesori, directori, inspectori şcolari) s-au reunit pentru a împărtăşi din experinta proprie, pentru a  găsi soluţii viabile de transformare a şcolilor gălăţene în medii de educaţie democratice, unde fiecare elev să participe activ la propria formare, unde regulile să fie respectate de toţi, fie ei adulţi sau copii (ca şi în societate: domnia legii!).
              Şcoala Gimnazială Nr. 2, Galati a fost gazda acestui  eveniment didactic inedit, unde, timp de două week-end-uri, cadrele didactice au constituit o echipă hotarâtă să-şi unească forţele pentru a stopa violenţa în spaţiul şcolii, participând activ la Proiectul ”Tinerii împotriva violenţei”, finanţat din Fondul Social European şi implementat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului în colaborare cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia “Salvaţi copiii”.
              Activitatea a fost coordonata de dnele formatoare, prof. Ioana Alecu şi insp. Elena Corcăcel, la care s-a alăturat dna director, Maria Moraru în calitate de expert tehnic al programului, dar şi de dascăl care vibrează puternic în acord cu viaţa tumultuoasă a şcolii.

 

Eco-Fotografia Anului 2011- Concurs national

Scoala 2 Galati s-a inscris in concurs cu un numar de 50 fotografii, autorii lor fiind din clase diferite; a fost greu sa adunam aceste fotografii, sa convingem elevii sa participle la concurs; poate un motiv este existenta taxei de participare (5 lei fotografia) sau indiferenta cadrelor didactice. Fotografiile vor fi puse pe site-ul proiectului-concurs si vor putea fi votate online pentru stabilirea castigatorilor. Click pe poza pentru VOT >>>  Coordonatorii concursului: Georgiana Munteanu, Viorica Calugaru si Jenica Cojocaru.

 

Proiectul Concurs “Patrula Eco”

Pastrand numele pe care l-a avut la editiile anterioare, patrula scolii noastre se numeste Eco-Iuventus si este formata din 98 de elevi din clasele 1B, 2A, 2C, 4D, 5A, 5B, 5C, 6A, 6B, 6C, 6D, 7C si 8A. Cadrele didactice coordonatoare Talaba Gabriela, Lupu Marioara, Morun Valentina si Lazar Luminita ne vor tine la curent cu desfasurarea activitatilor proiectului. Mult succes si un loc fruntas!

Proiectul “SOS – rauletul Chineja ne cere ajutorul!”

A venit si ziua cand elevii care au participat la concursul “Daca stii, raspunde!” sa primeasca premiile. Elevii au avut de raspuns la 20 de intrebari de cultura generala despre apa sub toate aspectele ei. Concursul a fost prezentat in publicatia Eco-Jurnal care a fost distribuita la toate clasele pentru ca fiecare elev al scolii sa aiba oportunitatea de a se inscrie in competitie. Au fost premiati 12 elevi; acestia au primit diplome, carti si dulciuri.

    

Astazi, 17 decembrie 2010, prin zapada destul de mare si infruntand vantul, echipa care a reprezentat proiectul s-a deplasat la Muzeul de Stiintele Naturii pentru Seminarul de incheiere al Programului de Granturi Mici pentru Judetul Galati.

In prezenta reprezentantilor Centrului de Mediu Moldova si ai Centrului de Consultanta Ecologica Galati, fiecare scoala partenera si beneficiara a programului a prezentat activitatile desfasurate de-a lungul ultimilor luni pentru salvarea mediului si in special a rauletelor din judetul nostru.                                                                                                           

 Printre ultimile activitati care au marcat acest proiect a fost si activitatea de astazi, 20 noiembrie cand un grup de elevi din clasele V-VIII insotiti de profesorii Ioana Alecu, Viorica Calugaru si Georgiana Munteanu au plantat peste 50 de pomisori pe malul Chinejei. Am beneficiat de ajutorul domnului viceprimar Nour si al catorva localnici. In ciuda catorva picaturi de ploaie, activitatea a fost placuta si educativa pentru elevii nostri; pentru cativa dintre ei a fost chiar prima data cand au plantat un copac.   

Eco Jurnal

In cadrul proiectului “SOS – Rauletul Chineja ne cere ajutorul!” a fost editata o publicatie realizata de elevi si cadre didactice. Acest jurnal a fost prezentat la ultima intalnire a profesorilor implicati in proiect cu elevii care au participat la una sau mai multe activitati desfasurate de-a lungul celor sase luni de derulare a proiectului. Jurnalul a fost oferit tuturor claselor dar poate fi citit si la biblioteca scolii. Articolele sunt interesante si veti descoperi pasiunea autorilor nu doar pentru salvarea mediului inconjurator dar si talentul lor literar.

Va prezentam prima si ultima pagina a publicatiei Eco-Jurnal 2010.

Pregatirea pentru adolescenta

Scoala noastra desfasoara incepand din luna octombrie 2010 un proiect in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean si cu organizatia nonguvernamentala AEC. Activitatile proiectului au ca obiectiv prevenirea comportamentelor cu risc pentru sanatate la copii si adolescenti dar si actiuni de informare si constientizare a profesorilor si parintilor asupra acestor comportamente.

Participa la proiect clasele 7B, 7C, 8A si 8D. Activitatile sunt sustinute de d-na psiholog Estera Bulugu in colaborare cu dirigintii claselor respective, doamnele profesoare Adriana Strat, Georgiana Munteanu, Liliana Calin si Silvia-Daniela Tobias.  

In martie 2011 clasa 7C a ramas constanta in desfasurarea proiectului care se dovedeste din ce in ce mai interesant pentru elevi, acestia solicitand sa ramana peste program o ora la doua saptamani si asteptand cu nerabdare intalnirea cu doamna Estera Bulugu. O alta clasa care a intrat in proiect este 6A, diriginte Calugaru Viorica. Pe 24 martie d-na psiholog a fost invitata la sedinta cu parintii acestei clase pentru a face o scurta consiliere legata de relatia parinte – copil in prag de adolescenta.

UNIQA ASIGURARI – concurs national

In aceasta zi, 29 10 2010 am fost premiati de catre UNIQA ASIGURARI, pentru ca am participat la un concurs national demarat de aceasta firma, “Cum imi apar casa mea?”. Am trimis mai multe lucrari din diferite materiale, si am fost premiati cu mentiuni si un coleg de-al nostru, mai talentat, Ciocanea Felix a luat premiul II. La premiere a participat si d-na director adj.Hutanu Ana invitata de noi. D-na inv. Bujor Luminita a fost tare mandra de noi!                                                                                                                             Pozele sunt in Photo Albums, Primary classes IV.