Evaluarea la limba engleza a adus elevilor nostri rezultate foarte frumoase si premii la clasamentul judetean si national; de asemenea, elevii claselor a 8-a care au sustinut examenul la limba engleza pentru clasele bilingve au obtinut rezultate deosebite; va prezentam diplomele elevilor premiati in masura in care acestea vor fi prezentate pentru expunerea pe blog.

Organizat de Asociaţia Învăţătorilor Ialomiţeni, concursul de cultură generală Genialii a reunit la prima sa ediţie interjudeţeană elevi ai claselor I-IV din numeroase judeţe ale ţării.
Printre şcolile participante la Slobozia în data de 4 iunie 2011 s-a numărat şi Şcoala Gimnazială nr. 2 Galaţi care a fost reprezentată de elevi ai doamnelor invăţătoare Maricica Coşug (IC), Marioara Lupu-Neicu (IIA) şi Gina Perju (IIIA).
Cinste elevilor noştri care s-au întors acasă cu rezultate din cele mai bune:
Premiul I şi medalie:                   Premiul II: Istrate Laura         IIIA
Codreanu Ioana         IC                                          Comănescu Denisa  IC
Munteanu Andrei      IC                    Menţiune: Solomon Miruna        IC
Toma Eduard             IC                                        Nour Traian Marius   IIA
Cucoş Claudiu           IIIA

Organizat de Fundatia pentru Stiinte si Arte Paralela 45 in parteneriat cu MECTS,  in 18 mai la limba si literatura romana si in 25 mai la matematica, s-a desfasurat etapa a II-a a Concursului Scolar National de Competenta si Performanta – COMPER. Inscrisi la ambele probe de mentorul lor, invatator Maricica Cosug,  cei 29 elevi ai clasei I C au participat cu interes si bucurie. Iata imagini de la cele doua probe:

Duminica, 22 mai 2011, in sala Caminului Cultural din Cosmesti, Galati a avut loc prima editie a festivalului interjudetean “Drag mi-e cantecul si jocul” de la care nu puteau lipsi micutii dansatori ai clasei I C. Insotiti de familii, de doamna invatatoare Maricica Cosug si de instructorul lor, Virgil Tabus, eroii de la Cosmesti, caci asa i-au numit parintii, s-au intors acasa cu Premiul Special al juriului.
Cinste lor si parintilor care investesc si sadesc in copiii lor adevaratele valori umane: curajul si onestitatea, munca si sacrificiul, prietenia si respectul, bucuria si emotia pentru frumos, pentru folclorul romanesc.
Multumesc tuturor celor care isi vor rupe din timpul lor pentru a-i urmari cateva minute, pentru a trai alaturi de ei bucuria si emotia de a urca pe scena. Felicitari, copii!                                              Invatator Maricica Cosug

Proiect educational “ROMÂNIA- FILE DE LIBERTATE” – 9 Mai 2011
(Concurs interscolar)

Argument: Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit deja o tradiție pentru noi. 9 Mai este o zi specială, aducând toţi europenii mai aproape unii de alţii prin organizarea unei zile dedicate Europei. În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană”, organizam editia a II-a a concursului interscolar “Romania – file de libertate”. Activitatile organizate de Scoala Gimnaziala Nr.2, Galati au ca scop apropierea cetățeanului de valorile esențiale ale Uniunii Europene.
Organizatori: Şcoala Gimnazială Nr.2, Galaţi
Coordonatori: Inspector Ana Secrieru, inspector proiecte educationale
Prof. Maria Moraru, director al Şcolii Gimnaziale Nr.2
Prof. Ioana Alecu, responsabil al Comisiei “Om-societate”
Parteneri: Şcoala Gimnazială Nr. 38”Grigore Moisil”, Galaţi
Şcoala Gimnazială Nr.10,”Petre Ţuţea”, Galaţi
Şcoala Gimnazială Nr.25, “Petru Rares”, Galaţi
Liceul Sportiv Galati
Inspectoratul Şcolar Judeţean, Galaţi

Concursul “Sanitarii priceputi”

Echipa bine pregatita de d-na profesoara Calugaru Viorica a participat la o noua editie a concursului “Sanitarii priceputi” desfasurat in data de 9 mai 2011; felicitam elevele scolii noastre care au obtinut Mentiune la acest dificil concurs.

Concurs international de desene “BITOLA 2011” – Macedonia

De la Bitola din Macedonia, in urma participarii la concursul de pictură pentru copii, “Bitola 2011” s-au primit felicitari pentru prezentare atat pentru d-na profesoara Mihaela Brumar cat si pentru elevii Scolii Gimnaziale nr. 2 Galati.

Concurs de desene: “Padurea- sa o cunoastem si sa o protejam” Luna Padurii, 15 martie-15 aprilie

Concursul a fost sustinut de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului, Galati.
Anul 2011 a fost declarat “Anul International al Padurilor” pentru a atrage atentia inca odata asupra faptului ca padurile joaca un rol esential in viata a 1,6 miliarde de oameni de pe Terra si constituie habitatul a milioane de specii de animale. Urmatorii elevi coordonati de d-na profesoara de educatie plastica Mihaela Brumar, au fost premiati pentru compozitiile care s-au remarcat prin creativitate si originalitate :
premiul I: Batog Florin si Breahna Gabriel  cls.aVa A
premiul III: Culache Liliana  cls. aVIa D si Tofan Roxana Cristina  cls. aVaC
mentiune: Mandea Andrei  cls. aVIIa C

In cadrul aceluiasi proiect au participat la concursul de desene si elevii clasei I C, invatator Maricica Cosug. Talentul lor a fost rasplatit prin obtinerea de premii si mentiuni. La sectiunea “colaj” Balaban Radu a obtinut Premiul I. La “desen” s-au evidentiat Popescu Daria (Premiul I), Kawaguchi Anna (Premiul II), Toma Eduard si Zanfirache Andrei (Premiul III)

“Calatori prin traditii” – concurs national de dansuri populare

Organizat de Şcoala cu clasele I-VIII „ Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, proiectul educativ CĂLĂTORI PRIN TRADIŢII se află la a II-a ediţie. Desfăşurat sub forma unui concurs indirect, structurat pe mai multe secţiuni, proiectul le-a atras atenţia micilor dansatori din ansamblul „HORA MARE’’ ai clasei I C, conduşi de doamna învăţătoare Coşug Maricica şi avându-l ca instructor pe inimosul  lor prieten, Virgil Tăbuş.
După o muncă susţinută pe parcursul a cinci luni de la înfiinţare, după o aşteptare de două săptămâni, iată că au venit şi rezultatele: PREMIUL I.
Felicitări şi la cât mai multe premii, copii! Doamna voastră este mandră de voi!              Invatator Maricica Cosug                          Click pe fotografie pentru a viziona filmul dansului popular interpretat de elevi ai clasei I-C, Scoala Gimnaziala nr.2, Galati

Padurea – Sa o cunoastem si sa o protejam!

Este un concurs propus de Agentia Regionala pentru Protectia Mediului in perioada 23.03 – 11.04.2011 si desfasurat cu ocazia celebrarii Lunii Padurii. Cititi regulamentul concursului in documentul: Concursul Padurea Sa o cunoastem

Eco-Fotografia Anului 2011- Concurs national

Scoala 2 Galati s-a inscris in concurs cu un numar de 50 fotografii, autorii lor fiind din clase diferite; a fost greu sa adunam aceste fotografii, sa convingem elevii sa participle la concurs; poate un motiv este existenta taxei de participare (5 lei fotografia) sau indiferenta cadrelor didactice. Fotografiile vor fi puse pe site-ul proiectului-concurs si vor putea fi votate online pentru stabilirea castigatorilor.                                                 Coordonatorii concursului: Georgiana Munteanu, Viorica Calugaru si Jenica Cojocaru.

Incepand cu 1 aprilie se pot vota fotografiile favorite pe site-ul: http://www.evenimenteco.ro/

Concursul Cangurul Matematic va avea loc pe 18.03.2011.
S-au inscris pana in present 62 elevi din clasele V-VIII.

Cangurul Lingvist International – sectiunea Engleza

Concursul s-a desfasurat in 26 ianuarie 2011, conform regulamentului la clasele III – VIII. Catedra de limba engleza (profesorii Silvia Matei, Dana Kapler, Iulia Susan si Georgiana Munteanu) a participat la organizarea in bune conditii a concursului.

Rezultatele obtinute claseaza pe primele locuri urmatorii elevi:
clasa 3 – Lupu Irina, Silion Daniela, Artenie Beatrice
clasa 4 – Costea Nichita, Guguila Elena, Serban Irina
clasa 5 – Petrea Andreea, Mehedinti Patricia, Lazar Ioana
clasa 6 – Andrei Iris, Voicu Liliana, Humelnicu Uma
clasa 7 – Andrei Rares, Stamate David, Popa Adriana
clasa 8 – Iftimie Ana-Maria, Tofan Ioana, Mierloiu Cristina, Bold Iulian, Boros Octav,
Cringanu Iulia, Chitic Diana, Hercka Marina, Patriche Giulio

Cangurul Lingvist International – sectiunea Franceza

Rezultatele Concursului Cangurul Lingvist sectiunea franceza din data de 12 noiembrie 2010 – prof. organizator Ionelia Calin
Clasa 6 – Birdaha Cristina, Voicu Liliana, Andrei Iris
Clasa 7 – Albu Gabriela, Laptes Silviu, Brumaru Andrei
Clasa 8 – Cringanu Iulia, Nitu Ioana, Toma Madalina, Popper Diana

Aspecte de la concursul COMPER organizat de FUNDATIA PENTRU STIINTE SI ARTE PARALELA 45. Concursul s-a desfasurat pe 19 ianuarie 2011, la clasele V – VIII, profesor coordonator Valeriu Cretu.

Elevii care s-au evidentiat la  Concursul Comper datorita rezultatelor obtinute:
Clasa a VIII-a: Batica Anca, Chitic Diana, Hasiade Bianca, Bold Iulian
Clasa a VII-a: Caruz Andra, Tonita Iulia
Clasa a V-a: Cojocaru Vladimir, Andrei Sebastian