Aprilie 2012 este luna în care astronomia este sărbătorită la nivel global. Şcoala noastră a participat la diferite activităţi de sărbătorire a astronomiei la nivel internaţional şi, ca dovadă, în filmul de prezentare de mai jos este o imagine surprinsă în aprilie 2009 de către doamna profesoară Munteanu Georgiana cu ocazia participării la “100 de ore de astronomie”. În imagine îî puteţi vedea pe elevii noştri însoţiţi de doamnele profesoare Florescu Aurelia, Munteanu Georgiana şi Tobiaş Silvia-Daniela în drum spre Observatorul Astronomic din Galaţi.

Detalii despre sărbătorirea la nivel global a astronomiei în luna aprilie 2012 găsiţi pe site-ul astronomilor fără frontiere.        
Luna Globală a Astronomiei în şcoala noastră: Elevi din clasele 5A, 6C, 7A, 7C şi 8C însoţiţi de doamna profesoară Tobiaş Silvia-Daniela şi câţiva părinţi au participat în data de 5 aprilie 2012 la activităţile susţinute la Observatorul Astronomic din Galaţi în cadrul săptămânii 1-7 aprilie 2012, săptămână dedicată satelitului natural al Pământului: Luna. Imagini de la acestă activitate găsiţi aici.