Dirigintii claselor V-VIII au asistat joi 6 iunie 2013 la o lectie deschisa de dirigentie in cadrul Comisiei dirigintilor. Lectia cu tema “Sa exmatriculam violenta” a fost un bun prilej pentru elevi sa-si reaminteasca sfaturile primite acasa si la scoala de a nu se comporta agresiv in nici o circumstanta. Lectia a fost pregatita de d-na director Ana Hutanu si d-na prof. Iulia Coreschi. Felicitari doamnelor profesoare si elevilor!

 

x x x

26 octombrie 2012
Avand in vedere ca am terminat o unitate de invatare * Toamna mandra, darnica…*  si am tot discutat despre anotimpul Toamna, caracteristicile acestui anotimp, despre fructele si legumele de toamna, importanta lor in alimentatia noastra, m-am gandit sa desfasor o activitate cu tema *PARADA FRUCTELOR SI  LEGUMELOR*,  elevii fiind costumati intr-o leguma sau un fruct in functie de poezioara primita.
Elevii au recitat poezii, au dezlegat ghicitori, ca activitate practica au realizat borcanul cu muraturi si borcanul cu compot, au cantat si prin dans au facut parada costumelor.
La finalul activitatii am mers la colegii de la clasele pregatitoare A si C, impartindu-le fructe, acestia au fost incantati de vizita noastra si chiar au raspuns la intrebarile puse de noi.
Au participat si cativa parinti la activitatea noastra.
 Invatator Mariana Rosca – clasa pregatitoare B

x x x

19 oct 2012 – Lectie deschisa la dirigentie, clasa 6B                                                                      diriginte prof. Calin Liliana

Violenţa reprezintă urâtul din noi, o putem anihila cu tot ce avem mai luminos în suflet. Violenţa este partea întunecată a fiinţei umane, să-i permitem luminii s-o alunge. Lipsa de argumente a oamenilor naşte violenţă; o vom stopa decoperind puterea cuvântului.     Cred că acestea sunt argumentele care i-au determinat pe şcolarii mei să aleagă acest subiect pentru ora de dirigenţie. Şi au făcut-o aşa cum numai ei ştiu s-o facă: punând pasiune, inteligenţă şi lumină în fiecare cuvânt. Au fost sinceri şi convingători, arătând “faţa luminoasă” a sufletului lor . Lecţia a fost clipa de graţie care a marcat distanţa dintre violenţa şi împăcare, adică “Din Valea Plângerii ” – ” Pe-o gură de rai” .

Felicitări clasei aVI-a B!  Sunteţi campionii luminii din cuvânt !       Diriginte, prof. Liliana Călin