An școlar 2010-2011

Clasele terminale ale ciclului gimnazial au susținut lecții festive, de rămas bun în fața profesorilor care le-au călăuzit pașii în cei patru ani, de la clasa aV-a până la încheierea clasei aVIII-a.

4 ani nebuni este titlul pentru slideshow-ul realizat de profesor diriginte al clasei 8D, doamna Tobiaș Silvia-Daniela.

In cadrul comisiei metodice de limbi straine, prof. Iulia Susan a prezentat o lectie deschisa la clasa I-C in 31 martie 2011. Activitatea domnisoarei profesoare si a elevilor a fost foarte apreciata de cadrele didactice prezente (Silvia Matei, Georgiana Munteanu, Ionelia Calin si Maricica Cosug). Ideea drei prof. de a transforma o lectie traditionala intr-o petrecere pentru copii, asa cum sugera tematica lectiei “Playtime !”, s-a dovedit foarte atractiva pentru cei mici. Copiii au fost familiarizati cu noile cuvinte din lectie prin diverse metode atractive cum ar fi flashcard-urile cu imagini si plansele tematice, dar atentia le-a fost captata si de dialogurile din lectie pe care le-au ascultat pe CD.

Dra profesoara a imbinat cu success predarea interactiva cu jocul, amintindu-ne tuturor cat de important este jocul in lumea copiilor prin pregatirea lor in a aplica ceea ce au invatat prin joc si mai tarziu, in viata de zi cu zi. Copiii au cantat si s-au distrat dar in acelasi timp si-au dezvoltat creativitatea, gandirea logica, abilitatile de listening si speaking in limba engleza, si au invatat sa lucreze in echipa.

Ne-a amuzat si pe noi jocul de mima al copiilor in timp ce manuiau in aer chitare, trompete si cantau la pian, totul dupa indicatiile drei profesoare care parea ca dirijeaza o adevarata orchestra. Copiii si-au exersat si abilitatile de a conversa in limba engleza atunci cand, pe perechi, au schimbat pareri despre ce le place sa manance la o petrecere, folosindu-se de fise de lucru. S-a incurajat folosirea cat mai multor cuvinte invatate in lectiile anterioare la capitolul Food si, pentru a face lumea de hartie a manualului sa para mai reala, dra profesoara i-a servit pe copii cu biscuiti cu ciocolata, spre entuziasmul acestora. De altfel, surprizele nu au contenit sa apara de-a lungul lectiei, iar noi ne-am simtit cu adevarat ca la o lectie-petrecere !