Școala altfel 2012 – clase gimnaziale

In data de 24 martie 2012 s-a desfasurat cupa Hagi Danone pe stadionul Siderurgistul. Au participat copii nascuti in anul 2000 si mai mici. De la scoala noastra au participat copii din clasele 4A, 4B, 5A, 5B, 5C fiind insotiti de doamnele profesoare Adriana Strat, Iulia Birladeanu si Mihaela Cojocariu.

x x x

Dor de Eminescu

Ca în fiecare an, cei mai entuziaşti copii din Şcoala Nr.2-Galaţi, şi-au sacrificat timpul lor liber şi au pregătit un moment emoţionant dedicat zilei de naştere a Poetului nepereche; au recitat poezii, au interpretat  o scenetă, au realizat portretul lui Eminescu şi i-au dedicat versuri pline de admiraţie. Toată activitatea s-a desfăşurat sub îndrumarea doamnei prof. Liliana Călin.

 

x x x

Serbarea Scolii Gimnaziale nr.2 la sfarsitul semestrului I

Pe 23 decembrie 2011, cu ocazia sărbatorilor de iarnă, elevii claselor a VII-a C şi a VIII-a C au prezentat pe scena de la CNVA sceneta “Mister de Crăciun”  compusă şi regizată de profesorul de limba română Mihai Vasile.
Subiectul este simplu şi redă cu fidelitate adevarul Evangheliilor. La Bethleem, Fecioara Maria dă naştere lui Iisus Hristos într-un ,,umil sălaş” .Naşterea miraculoasă este însotită de semne cereşti şi de apariţia  celor trei Magi din Răsărit care aduc daruri Pruncului Sfânt. Deoarece textele sacre nu precizează nationalitatea magilor, autorul şi-a asumat libertatea de a prezenta un Mag din Dacia pentru a sublinia vocaţia creştină a poporului român.
Pastorii au fost de asemenea prezenţi în scenetă simbolizând credinţa simplă şi puternică. In final, contrariile se armonizează, iar magii şi păstorii sunt însufleţiti de speranţa Mântuirii.
Micii actori care au dat viaţă personajelor s-au implicat cu mult entuziasm si au reusit să transmită spectatorilor bucuria sarbatorii Nasterii Domnului. La succesul piesei a contribuit masiv doamna profesoara Gina Buruiana care s-a ocupat de costume şi repetiţii.
Emoţiile inevitabile şi unele imperfecţiuni ale sonorizării au influenţat într-o oarecare măsură buna desfăşurare a piesei, fără a afecta însă bucuria actorilor şi spectatorilor.

x x x

Traditii de iarna, colinde la 6C, dir.Mihalache Mioara (15 dec 2011)

x x x

30 noiembrie, Sf. Andrei, sarbatoarea orasului Galati                                                  1 Decembrie 1918, Ziua Nationala a Romaniei

In scoala noastra au fost sarbatorite cele doua importante zile prin frumoase si variate activitati la toate clasele. In masura in care primim materiale despre aceste activitati, le vom face cunoscute in BLOG.

Activitatea desfasurata in cabinetul de geografie, dedicata Zilei Nationale a Romaniei a fost organizata de profesorii Ioana Alecu, Gheorghe Balmus si elevul Radu Stefanescu din clasa 8A. Au participat reprezentanti ai elevilor scolii noastre din clasele VII-VIII.

x x x

In cadrul orelor de literatura elevii clasei a VIII-a C au descoperit  literatura stiintifico-fantastica. Acest gen literar corespunde sensibilitatii moderne mai mult decat oricare altul deoarece se adreseaza unor cititori care au acces la tehnologia moderna si, evident, isi indreapta atentia spre viitor.
Interesul lor a fost valorificat in cadrul activitatii  ,,Fascinatia literaturii SF” de miercuri, 30 noiembrie care a cuprins doua  piese de teatru la care au participat aproape toti elevii  prezenti si prezentarea unui almanah de literatura SF.
Am apreciat  atat interesul de care au dat dovada elevii, cat si talentul lor artistic manifestat in organizarea si interpretarea piesei de teatru. Multumesc pe aceasta cale  doamnei diriginte Munteanu Georgiana care ne-a  sprijinit  asigurandu-ne popularizarea actiunii pe blogul scolii si domnului profesor Cristea Vasile care a participat la activitate.
Profesor  Vasile Mihai

x x x

Actiunea s-a dorit a fi o forma de constientizare a interrelatiei om- natura, o modalitate de a evidentia faptul ca orice agresiune adusa mediului reprezinta UN RAU FACUT OMULUI. Activitatea a debutat cu o dezbatere pe tema mentionata mai sus, presarata cu imagini reunite in PPT-uri, imbinate cu experimente chimice care i-au ajutat pe elevi sa traga concluzii: SANATATEA OMULUI DEPINDE DE SANATATEA MEDIULUI IAR GENERATIILE VIITOARE DEPIND DE CEEA CE FACEM ASTAZI.
La activitate au participat elevi ai clasei aVII-a A, prof. Munteanu Georgiana activitatea fiind coordonata de prof. CortojanViorica si Calugaru Viorica
.

x x x

x x x

Sambata, 19 noiembrie, in ciuda frigului de dimineata, elevii clasei 8A, alaturi de diriginta lor, prof. Aurelia Florescu, au participat cu entuziasm la activitatea de ecologizare realizata in jurul scolii. Ei si-au exprimat dorinta de a mai participa si la alte activitati de ecologizare organizate de scoala.

x x x

Let’s Do It, Romania! sau Ziua de Curatenia Nationala – 24 septembrie 2011 –

Pentru cea de-a doua oara consecutiv, romanii au demonstrat ca le pasa de natura si de tara in care locuiesc si au iesit sa curete intreaga Romanie de deseuri intr-o singura zi.

Scoala noastra a participat la ecologizarea unei zone din orasul Galati cu un grup de 45 elevi coordonati de prof. Viorica Calugaru, prof. Dana Katler, inv. Valentina Morun. La aceasta activitate au participat si parinti ai elevilor iar rezultatul a fost strangerea a peste 40 de saci mari menajeri cu deseuri aruncate de mai putin educatii nostri concetateni.

Pentru ca festivitatea de deschidere a noului an scolar sa se desfasoare intr-o curte a scolii curata si primitoare, cativa elevi harnici din clasa a8-aC indrumati de prof. Calugaru V. au strans hartiile, pet-urile, ambalajele si alte gunoaie care erau imprastiate pe terenul de sport si in spatiul verde inconjurator apartinand scolii noastre.