Diseminare

Proiectul Erasmus+ „STEAM Time – Solve UNESCO Crime” este prezentat publicului larg european pe website-ul proiectului : www.steamtime.eu și pe acest blog, pe paginile dedicate.

De asemenea, proiectul este prezentat profesorilor înscriși pe platforma eTwinning, prin derularea unui proiect pe acest portal și folosirea spațiului asociat proiectului pe platforma Twinspace. certificat eTwinning

Vizibilitatea proiectului în școală este asigurată prin bannere situate la cele două intrări și în sala multimedia, afișe format A4 în toate clasele și pe holurile școlii și panou Erasmus+, unde sunt afișate toate informațiile relevante despre proiect.

Pe 16 octombrie 2018, cu ocazia sărbătoririi Zilei Erasmus+, am invitat părinți și profesori să participe la evenimentul de diseminare a celor două proiecte Erasmus+ avute în derulare în Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”.

Prezentarea generală a proiectelor a fost susținută de coordonatorul proiectelor, profesor Tobiaș Silvia-Daniela. Au fost prezentate informații generale despre proiectul „STEAM Time – Solve UNESCO Crime”: scopul proiectului, obiectivele sale, școlile participante, participarea la schimburile interșcolare. Prezentare proiect Ziua Erasmus+

În cadrul Consiliului Profesoral din 30 ianuarie 2019, profesorii participanți la primul schimb interșcolar din Croația, respectiv Roman Cristian Ion și Tobiaș Silvia-Daniela, au prezentat colegilor detalii despre desfășurarea acestui schimb interșcolar, prezentând pagina de blog dedicată și website-ul proiectului. Totodată, pe parcursul lunilor noiembrie 2018-februarie 2019, elevii participanți la primul schimb interșcolar au prezentat colegilor din clasele 5A, 5B, 5C, 6A, 6B, 7B, 7C impresiile lor despre acesta și experiența lor Erasmus+.

Mobilitatea a fost diseminată de către profesorul Roman Cristian Ion în ziarele locale „Monitorul de Galați” din 25 martie 2019 și „Viața Liberă” din 27 martie 2019.

Monitorul de GalațiViața liberă

Proiectul a fost diseminat de către profesorii Roman Cristian Ion și Tobiaș Silvia-Daniela în cadrul Cercului de proiecte și programe europene din data de 9 martie 2019, desfășurat la Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” în colaborare cu Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”.

Cel de-al doilea schimb interșcolar a fost diseminat în Consiliul Profesoral din 12 iunie 2019 de către prof. Coreschi Iulia, profesor participant la această mobilitate. Totodată, în perioada aprilie-iunie 2019 elevii participanți la această mobilitate au diseminat la clasele 5A, 5B, 5C, 6A, 6B, 7A, 7B, 7C.

Cel de-al treilea schimb interșcolar a fost diseminat de către prof. Vasile Mihai, participant la această mobilitate, în ziarul local „Viața Liberă” din 30 octombrie 2019 și în revista „Școala Gălățeană” din noiembrie 2019.

Al treilea schimb interșcolar a fost diseminat și în Consiliul Profesoral din 16 decembrie 2019 de către prof. Tobiaș Silvia-Daniela, coordonatorul proiectului și participant la această mobilitate. Totodată, în perioada octombrie-decembrie 2019 elevii participanți la mobilitate au diseminat experiența lor Erasmus+ la clasele 5A, 5B. 5C, 6A, 6B, 6C ai căror elevi participă la selecția pentru următoarele două schimburi interșcolare din Polonia și Olanda.