9 Mai – Ziua Europei

22 martie = Ziua Mondiala a Apei 

            

Targ de proiecte Comenius la Casa Corpului Didactic – 22 ian 2011

Echipa de proiect Comenius este invitata sa prezinte informatii si materiale privind proiectul “The Same Although Different Sky Above Us” (coordonator prof. Silvia-Daniela Tobias) pe care scoala noastra il desfasoara din 2009; in cadrul acestei manifestari organizate de CCD Galati vor expune proiectele Comenius finantate de Comisia Europeana toate celelalte scoli din judet si astfel se va realiza un schimb de experienta benefic tuturor celor interesati.

Sărbătorim Crăciunul!
Este timpul pentru Magie, Bucurie, Daruri şi Colinde!
  A venit  iarna cu zăpada şi crivăţul ei, cu săniuţe, dar şi cu guturaiul,  cu obrajii roşii şi îngheţaţi, dar şi cu toate aromele ei  îmbietoare (cu aromă de cozonac proaspăt,  frământat de mâini ce mai poartă încă, încrustate în riduri adânci, însemnele aspre ale trudei de peste an). E drept, gutuile puse în geam nu mai fac parte din viaţa noastră, dar sărbătorile iernii rămân prezente în casa şi în inima fiecăruia.  Cum?  Prin bucuria imensă a Naşterii Domnului, prin colinde şi cântece de Stea, prin pilda bunătăţii lui Moş Crăciun   care vine să ne aşeze darurile sub brad.
 Elevii clasei a II-a C, cu sufletele curate şi inimile pline de bucurie, au încercat să creeze o seară de sărbătoare, „ O seară minunată!”, pe data de 17 decembrie 2010.
 Asemenea stelelor care luminează bolta cerească în nopţile senine, ei au căutat să lumineze sufletele şi cugetul celor prezenţi în sala de clasă: părinţi, bunici, fraţi, surori, alţi invitaţi. Am discutat despre frumuseţile anotimpului de iarnă, am recitat poezii, am fost colindaţi, dar am şi colindat (colindele au fost interpretate cu acompaniament de vioară şi pian), am lucrat pe grupe, am urat  (Pluguşorul) şi am primit şi Capra.
Am  uitat, cu toţii,  pentru câteva clipe de micile sau marile necazuri, de problemele cotidiene, pentru că la porţile sufletelor noastre băteau  Sărbătorile de iarnă şi era vremea să ne primenim sufletele, să le îmbrăcăm în haine de rugăciune, spre a păşi mai buni într-un an mai luminos şi mai curat:
Mai e vreme de colinde,            
Se mai poate, se mai poate,
Dacă sufletul rămâne
Cel mai mare dintre toate.
Trec colindele prin lume
Lăsând dâre argintii….
Să le ascultăm o clipă
Devenind din nou copii!
                                            LA MULŢI ANI!
                                    Institutor, Luminiţa Lazăr

Lectie deschisa la clasa aII-aB, inv. Grigorica Gh.

Lectia cu titlul “Cerbii lui Mos Craciun” s-a desfasurat pe 15 decembrie si au participat ca invitati toti invatatorii, fostii educatori ai copiilor, conducerea scolii.

Asteptam un comentariu detaliat din partea d-lui invatator, Grigorica Gh.

     Magia Craciunului                                                                                                                               Decembrie – debutul sarbatorilor de iarna. Il asteptam pe Mos Nicolae. Chipuri vesele, pregatiri febrile, multa nerabdare. Dar cum era de asteptat, Mos Nicolae s-a strecurat (nevazut de nimeni) in casele oamenilor si  a lasat in ghetutele copiilor multe bunuri din traistuta sa fermecata.
           Dar asteptarile copiilor nu se opresc aici. Se apropie Craciunul, iar odata cu el vine si MOSUL! De-abia de acum incolo incep grijile! Trebuie sa-l intampinam cum se cuvine!
          Pe cand ne straduiam noi sa facem lucrurile cum stim mai bine, mama unui copil mi-a semnalat o situatie care m-a pus pe ganduri.
          Fetita ei citise in auxilarul pe care il folosim la orele limba romana o poveste despre Mos Craciun si a gasit-o plangand. Mosul acela pe care il stia ea bland si darnic era infatisat ca un om brutal care isi terorizase sotia si pe cei din jur.
         Nu acesta este MOSUL pe care l-am cunoscut noi, mai mici sau mai mari!
          Astfel s-a nascut proiectul lectiei ,,Cerbii lui Mos Craciun”, cu toate ca pana la acea data pregatisem un alt subiect despre traditiile si sarbatorile de iarna la romani.
            Am prezentat copiilor povesti de odinioara: ,,Legenda lui Mos Craciun”, ,, Legenda Bradului”, alte povestiri despre Mosul cel adevarat.
           Ne-am straduit sa confectionam podoabe si ornamente pentru bradutul nostru.       I-am scris biletele si scrisori Mosului, am invatat colinde, ne-am curatat sufletul si ne-am deschis inima.
          I-am invitat pe cei dragi la activitatea pe care urma sa o sustinem. Mosul cu barba alba, suflet blajin si sacul plin de jucarii isi castigase locul binemeritat in inimile noastre
          Cat despre desfasurarea lectiei … am citit in ochii invitatilor bucuria intalnirii cu Mos Craciun! A fost cea mai mare lauda pe care am primit-o, iar imaginile foto surprinse in timpul activitatii vorbesc de la sine.
          Zilele trecute o echipa de la postul TV GALATI a inregistrat cateva dintre colidele noastre, dandu-ne astfel posibilitatea ca in prag de sarbatoare sa aducem o frantura de bucurie si smerenie in inimile celor care ne privesc.
                                                                                                 Inv. Grigorica Gheorghe  
 

Eco-uri de toamna

Acest al treilea numar al revistei clasei noastre cu care ne mandrim atat de mult, a fost lansat cu prilejul sarbatorilor orasului nostru Galati. Totodata am sarbatorit toamna prin compuneri scrise cu grija, prin poeziile inspirate din natura, ghicitori, rebusuri si chiar prin jocuri in limba enlgeza. Nu am uitat nici de noi, copiii clasei a 3 a C, cei care am ales ca distractie de data asta un bal mascat, un Haloween romanesc, in ajunul sarbatorii de Sfantul Andrei.  Ne-am jucat de-a vampirasii, dracusori, pisici negre, pirati, vrajitori si vrajitoare, ursite sau zane bune. Distractia a fost maxima!                              Profesor Marinela Lazar

ECO – uri de cuvinte….o joacă de-a Revista clasei!

ECO – uri ……cred că ar putea fi visul nostru de iarnă, transformat într-o ceremonie a bucuriei şi a realizării revistei ce vă va da ocazia să vă afirmaţi ca elevi buni şi sârguincioşi. Vă invit, dragi copii, să încercaţi să arătaţi ce puteţi, ca nişte artişti micuţi şi năzdrăvani ce sunteţi, că doar aşa, poate – poate vom descurca iţele astea încurcate ale şcolii, prin dăruire şi iscusinţă. Nu cu bună ştiinţă, nu cu încăpăţânare, ci din simplul motiv ca sunteţi copii, sunteţi o ECHIPĂ a şcolii noastre, cu care ne mândrim, o echipa de cel puţin 2 stele! Vă aştept cu drag, în “pragul” revistei noastre, cu idei, creaţii artistice de tot felul pentru a putea fi premiaţi si pentru a vă face cunoscuţi colegilor voştri din clasă dar şi din şcoală. Aveti acum ocazia să vă descrieţi visele şi aspiraţiile. Vă propun să încercăm împreună să ne descoperim talentele de toate felurile şi să le facem cunoscute celor din jur. Vrem să le publicăm, să le apreciem, să le admiram şi să ne bucurăm împreună de frumuseţea lor. Aşteptăm cu nerăbdare şi curiozitate, fiecare din noi, visele colegilor şi prietenilor nostri . Personal, după acest debut vijelios şi hotărât, îi urez revistei să apară mulţi ani, înainte. Şi, poate, de unele nume vom mai auzi. Poate…

Institutor, Marinela Lazăr                                                                                                Colectivul de redacţie: clasa a II-a C;    Februarie, 2010

Elevii clasei a II a C au sarbatorit Ziua Copilului prin lansarea nr.2 al revistei clasei lor. ECO-urile copilariei este numarul in care toti elevii clasei si-au incercat talentul literar, modest dar plin de dorinta de a se afirma si in acest mod. Dupa ce s-au impartit revistele toti elevii au participat la Carnavalul personajelor din povesti. Costumele au avut un plus de frumusete si originalitate pentru ca au fost realizate din material reciclabile. Unele dintre cele mai frumoase costume vazute vreodata in scoala noastra, Scoala 2!

mai multe poze in Galeria de imagini

Clasa noastra , a II-a C, in prima zi de scoala, 13 septembrie 2010

   

RĂMAS BUN, CLASA I !!!

Literele ştiu câte-o poveste
Cât Neghiniţă, sau cât o alună
Pe care vouă, micilor şcolari
Odată în viaţă vin să v-o spună.

Această poveste minunată,
Cu gust de banană sau de îngheţată,
Este povestea clasei I C.
Povestea năzdrăvanilor copii
Care, în zbor de şcolar,
Au terminat UN DITAMAI ABECEDAR!

Să credeţi acest lucru, vă spun,
Pentru că …
Am bătătorit împreună acest drum :
De la  A  la Z  sau de la  Z la A 
Pentru fiecare literă – prinzând câte-o stea
Pe care ne-am prins-o în gânduri.
(Ca să ne poată ajuta la… cititul printre rânduri!)

Şi dacă drumul nostru-a fost cu rost
Am întors alfabetul pe dos
Şi-am învăţat multe cuvinte!
(Nu doar cele care ne vin acum în minte :
Vacanţă…, desene animate…, calculator…, relaxare)

Aşa că, indiferent de calitate, de absolvent, dascăl, director sau părinte, cu toţii am trăit emoţiile absolvirii primului an de studiu (clasa I) şi am împărtăşit împreună această bucurie, la SĂRBĂTOAREA ABECEDARULUI, din data de 5 iunie 2010.   Institutor, Luminiţa Lazăr