Școala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu"

Activitati Eco-Scoala

Vezi pagina Anunturi

x x x

Proiectul “SCOLI PENTRU UN VIITOR VERDE”

Elevii scolii noastre au fost incantati sa compacteze peturile cu ajutorul aparatului TEPET.
Activitatile s-au desfasurat sub indrumarea d-nei director, prof. Hutanu Ana.
In cadrul sedintei cu reprezentantii parintilor s-a facut o demonstratie de utilizare a aparatului TEPET.
x x x
Programul „Eco-Şcoala”(Eco-Schools)  – 17 sept.- 30 nov. 2012
Programul „Să învăţăm despre pădure”(Learning About Forests) LeAF17 sept.- 30 nov. 2012
Programul „Tineri reporteri pentru Mediul Înconjurător”(Young Reporters for Environment) – YRE 17 sept.2012 – 30 martie 2013
Campania Litter Less – 1.nov.- 30 nov. 2012
Proiectul„Patrula Eco”17 sept.- 30 nov. 2012
Proiectul Eco-Fotografia Anului – 15 ian. – 15. martie 2013

x x x

29.10.2012 – Ziua Verde a Eco-Scolilor din Romania a fost sarbatorita si in scoala noastra prin plantarea multor puieti de arbori si arbusti in gradina din fata scolii. La activitatea ce s-a desfasurat pe parcursul intregii zile au participat alaturi de elevi, doamnele directoare Ana Hutanu si Ioana Alecu, invatatorii Grigorica George, Jatea Simona si Morun Valentina, profesorii diriginti Georgiana Munteanu, Iulia Coreschi, Liliana Calin, Aurelia Florescu, Ionelia Calin, Valeriu Cretu, Viorica Calugaru.

Mesaj de la Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie:
Unităţile şcolare sunt invitate să planteze  un copăcel sau mai mulţi în curtea şcolii, în data de 29 OCT. 2012. Aceasta este ZIUA DE ACŢIUNE a voluntarilor CCDG, în care PLANTAREA UNUI COPĂCEL ÎN CURTEA ŞCOLII va simboliza Ziua Verde a Eco-Şcolilor din România.
Dacă daţi curs invitaţiei noastre, vă rugăm să completaţi tabelul ataşat si să-l trimiteţi pe adresa: ccdgro@yahoo.com, însoţit de o fotografie, dupa acţiunea dvs. Veţi primi ulterior o diplomă pe mail, care să ateste interesul dvs.
Educaţia este cheia pentru schimbarea atitudinii!

x x x

Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie a organizat în data de 20.10.2012 editia a XIV-a a Seminarului National “Parteneriat în educatia pentru mediul înconjurator”, în care s-au prezentat realizarile scolilor implicate în programele mondiale coordonate de Centru: Eco-Scoala, Tineri reporteri pentru mediul înconjurator, Sa învatam despre padure si proiectele nationale: Patrula Eco, Eco Fotografia Anului; s-au acordat diplome si certificate de participare la programe, precum si premiile la concursurile nationale de educatie pentru mediu. Scolilor evaluate în acest an li se va înmâna Steagul Verde.
Scoala noastra a obtinut:
> PREMIUL II  CONCURSUL MANAGEMENTUL DESEURILOR
> PREMIUL I SI TROFEUL FESTIVALUL DE FILM “LUMINA VERDE”
> PREMIUL DE EXCELENTA  ECO/SCOALA
> PREMIUL “STEAGUL VERDE” pentru a IVa oara.

Doamna Director Hutanu Ana si doamna prof. Calugaru Viorica au participat la Seminarul National CCDG -octombrie 2012- si au avut bucuria sa primeasca multe diplome si premii pentru activitatile ecologice inscrise in Programul Eco-Scoala la care participam de aproape zece ani.                                                                                                                   Felicitari tuturor elevilor si cadrelor didactice care au realizat aceste activitati!

x x x

La sfarsitul lunii septembrie 2012, o comisie de evaluatori de la CCDG condusa de d-na presedinte Cornelia Dinca, a vizitat scoala noastra pentru a constata daca prin activitatile ecologice realizate vom putea arbora pentru inca doi ani Steagul Verde, aceasta distinctie valoroasa pe plan european. Alaturi de diplomele prezentate, sunt incluse si imagini surprinse de la aceasta evaluare eco.

Doamna prof. Calugaru Viorica, coordonator Eco-Scoala face urmatoarele precizari:                                                                                           Pe data de 27 sept 2012 Scoala „Constantin Gh. Marinescu” Galati a fost evaluata in vederea obtinerii pentru a IV-a oara a premiului international “STEAGUL VERDE”, ce atesta implementarea cu succes a  masurilor de protectie a mediului. TIMP DE 8 ANI între şcoală şi comunitatea locală s-a creat un parteneriat ce a avut ca obiectiv rezolvarea problemelor de mediu din comunitate şi dezvoltarea conştiinţei sociale şi ecologice a cetăţenilor. Din echipa de evaluatori au facut parte :
– prof. dr. Cornelia Dinca – presedinte CCDG
– Petru Dinca – vicepresedinte CCDG
-Doina Ghiser – inspector ISJ Galati
-Marius Putanu – inspector ISJ Galati
-Emilia Varlan – consilier ARPM Galati
La finalul evaluarii, intregul colectiv de cadre didactice, conducerea scolii si coordonatorii PROIECTULUI ECHO-SCHOOLS  au primit aprecieri pentru modul in care deruleaza programul si implica elevii in actiuni benefice pentru schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator.